‘Back to Black’: Biopic van Amy Winehouse krijgt trailer

Bijna dertien jaar na het overlijden van Amy Winehouse verschijnt haar levensverhaal dit voorjaar in de cinema. De film Back to Black, met Marisa Abela als de tragische zangeres, kreeg zojuist een eerste trailer.

Op 23 juli 2021 overleed de Britse zangeres Amy Winehouse op amper 27-jarige leeftijd na een tragisch leven. Winehouse groeide met hits als Rehab en Back to Black op korte tijd tot een van de meest succesvolle muzikanten van haar generatie. Toch ging het haar daarnaast heel wat minder goed af. Ze kwam regelmatig in opspraak en zou uiteindelijk ook vroegtijdig sterven. “Een onbewuste overdosis alcohol” was de officiële doodsoorzaak, al zou ook haar boulimie hebben meegespeeld bij haar overlijden.

Marisa Abela

Over het leven van Amy Winehouse verscheen in 2015 al de Oscarwinnende documentaire Amy, maar nu is er dus een film op komst. Back to Black begint bij de opkomst van Amy Winehouse als talentvolle zangeres begin jaren 2000 en volgt haar leven tot ze een internationale wereldster was en haar daaropvolgende ondergang.

De hoofdrol in Back to Black wordt gespeeld door Marisa Abela (COBRABarbie). Verder zijn er ook rollen voor onder andere Jack O’Connell (Skins), Eddie Marsan (Happy-Go-Lucky), Juliet Cowan (Silent Witness) en Lesley Manville (The Crown). De regie is in handen van Sam Taylor-Johnson, die eerder al Fifty Shades of Grey maakte en Nowhere Boy over het leven van John Lennon.

Bekijk hier de trailer van Back to Black:

Back to Black verschijnt dit voorjaar in de cinema.

Meer
Lees meer...