‘Back To Black’ over leven Amy Winehouse krijgt eerste trailer

Het is ondertussen al meer dan 12 jaar geleden dat de muziekwereld afscheid heeft moeten nemen van zangeres Amy Winehouse. Toch heeft de zangeres een blijvende indruk nagelaten en worden haar songs nog volop gespeeld op radiostations en op feestjes. Binnenkort verschijnt er een biopic over het leven van de zangeres. Daarvan krijgen we nu alvast de eerste beelden te zien.

In april komt de biopic Back To Black in de zalen. De komst van die film werd al in 2022 aangekondigd, maar nadien bleef het opvallend stil rond het project. Tot nu, want deze ochtend deelde Studiocanal de eerste beelden. In de film zien we actrice Marisa Abela (COBRA, Barbie) als Amy Winehouse.

De regie ligt in handen van Sam Taylor-Johnson, die eerder al instond voor de regie van Fifty Shades of Grey en Nowhere Boy. Bij die laatste film leerde ze haar huidige man Aaron Taylor-Johnson (Bullet Train, Tenet, Kraven the Hunter) kennen.

Back To Black

Het nieuwste project is dus Back To Black, een biopic over het leven, de muziek en het nalatenschap van zangeres Amy Winehouse. De Britse zangeres bracht haar debuutalbum ‘Frank’ uit in 2004. In de jaren daarna scoorde ze wereldwijd met nummers als RehabValerie en natuurlijk Back to Black.

Maar Amy Winehouse kampte met alcohol- en drugsproblemen. Die werden haar op 23 juli 2011, toen de zangeres slechts 27 jaar oud was, fataal. Al die factoren zullen zonder twijfel terugkeren in de biopic die in april in de bioscoop zal verschijnen.

Eerste beelden

In een eerste teaser zien we al kort wat we van de film kunnen verwachten. In het begin is Amy Winehouse een jonge vrouw die droomt van een carrière in de muziek en daar alles voor zou doen, maar aan het einde wordt ze continu achterna gelopen door fotografen en journalisten. Dat in combinatie met een slechte mentale gezondheid hebben haar het leven zuur gemaakt.

Hoe de film al die verhalen en gebeurtenissen in één prent zal samenvatten, valt af te wachten. Back To Black zou ook in België in april moeten verschijnen.

Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...