Amy Winehouse krijgt nieuwe biopic door ‘Fifty Shades’-regisseur

Elf jaar na de dood van Amy Winehouse wordt er gewerkt aan een nieuwe biopic over haar leven. De Britse zangeres overleed in 2011 op 27-jarige leeftijd na een kort maar turbulent leven. Dat leven zullen we nu te zien krijgen op het grote scherm. De regie van de biopic zal in handen zijn van Sam Taylor-Johnson, die vooral bekend is van de films van Fifty Shades of Grey.

Er is een film in de maak over het leven van Amy Winehouse. Het zal gaan om een biografie die het succes van de zangeres toont, maar ook dieper in zal gaan op haar verslavingen.

Back to Black

De biopic zal Back to Black heten, wat natuurlijk een rechtstreekse verwijzing is naar een van de grootste hits van Amy Winehouse. Back to Black zal dieper ingaan op het leven en de muziek van Amy Winehouse. De Britse zangeres bracht haar debuutalbum ‘Frank’ uit in 2004. In de jaren daarna scoorde ze wereldwijd met nummers als Rehab, Valerie en natuurlijk Back to Black.

Maar Amy Winehouse kampte met alcohol- en drugsproblemen. Die werden haar op 23 juli 2011, bijna exact elf jaar geleden, fataal. Amy Winehouse werd 27 jaar oud. Studiocanal, het productiehuis dat verantwoordelijk zal zijn voor de nieuwe biopic, laat weten dat de film gemaakt zal worden met de volledige steun van de nabestaanden van Amy Winehouse.

Sam Taylor-Johnson

De regie van de nieuwe film over Amy Winehouse zal in handen zijn van Sam Taylor-Johnson. Zij is vooral bekend van de films van Fifty Shades of Grey. Maar in 2009 maakte ze ook Nowhere Boy, de biopic over het leven van John Lennon. Ze heeft dus al ervaring met het maken van biografische films over muziekiconen.

Voorlopig is er nog geen actrice gevonden om de rol van Amy Winehouse te spelen. Maar volgens Deadline zou de zoektocht naar de geknipte actrice voor de iconische rol in de komende weken van start gaan.

Meer
Lees meer...