Overdaad schaadt echt! Je kan te veel water drinken en te veel chocolade eten

Overdaad schaadt echt! Je kan te veel water drinken en te veel chocolade eten
Asap Science

Je lichaam kan tegen heel wat stoffen, maar te veel is te veel. Je lichaam is beperkt en kan niet alles zomaar accepteren. YouTubekanaal AsapSCIENCE, waarop elke week wetenschappelijke video’s verschijnen, heeft een filmpje gepost met giftige producten. De etenswaren zijn zelf niet giftig, maar een bepaalde hoeveelheid kan wel teveel zijn voor het menselijk lichaam. Een leuke maar zeer leerrijke video zorgt ervoor dat wij versteld staan. 

De video van AsapSCIENCE is een hot topic op YouTube: op 6 dagen tijd telt het al meer dan 2 miljoen views. In de video zie je bepaalde producten die je heel ziek kunnen maken of zelfs een doodsoorzaak kunnen zijn. Het gaat vooral om de hoeveelheid. Ze verduidelijken in de video dat bijvoorbeeld peper onschadelijk is, maar je kan wel sterven als je 129 koffielepels peper eet. Uiteraard zou niemand dit kunnen doen, maar bij AsapSCIENCE willen ze vooral aantonen dat bepaalde dagdagelijkse voedingsmiddelen toch niet zo onschuldig zijn, als je te veel eet.

Het lijstje gaat zo door: 25 onrijpe (groene) aardappelen, 10,5 kopjes suiker, 25 tubes tandpasta, 68 nanogram botox kunnen je ook de dood injagen.

Vruchten doden

Volgens het filmpje kan je een overdosis aan vitamine C nemen. Oké, je zou echt enorm veel moeten eten, maar ja kan dus sterven door 11.000 sinaasappels te eten. We weten allemaal dat niemand dat kan, maar het is maar om een voorbeeld te geven. Vitamine C is niet de enige boosdoener, een grote hoeveelheid aan kalium kan je ook vergiftigingen. Hiervoor zou je wel 480 bananen moeten eten. Ja … We weten het, het gaat er een beetje over.

Wat nog?

Volgens onze wetenschappers van het YouTubekanaal, brengen temperaturen boven 40 °C en onder -21 °C ook schade aan ons lichaam. Als je af en toe een röntgenfoto moet nemen, is dat geen probleem. Maar 7.143 röntgenscanners, zijn dodelijk.

13 shotjes alcohol = dodelijk

Koffie zorgt ervoor dat je wakker wordt of je ogen nooit meer opent. Uiteraard is dat ook als je overdrijft: 70 kopjes koffie kunnen een persoon van 70 kilogram uitschakelen. In een eerder filmpje leggen ze ook uit dat alcohol al sneller effect heeft op je lichaam: 13 shotjes alcohol kunnen dodelijk zijn.

Water kan ook dodelijk zijn

Als je denkt dat water altijd gezond is, dan denk je verkeerd. 6 liter water (of andere drinken) heb je nodig om in het ziekenhuis te belanden. Waterintoxicatie kan zorgen voor zwellingen in je hersenen waardoor je in coma terecht komt en zelfs kan sterven. Weinig of geen water (of andere drankjes) zorgt voor hetzelfde: je hersenen drogen uit en je belandt in coma of sterft.

Chocolade is niet enkel slecht voor je huisdieren, maar ook een boosdoener voor de mens. In chocolade zit theobromine: als je 1000mg/kg van dit stof binnenkrijgt, kan je sterven. Met andere woorden, als je 85 chocoladerepen eet, zit je al aan de dodelijke hoeveelheid. Opletten dus!

Muziek en wiet

Als iemand zegt dat wiet dodelijk is, dan kan je vanaf nu zorgen voor een tegenargument. Volgens het filmpje zou je 680 kg op 15 minuten moeten roken vooraleer je zou sterven. Wat ook voor velen leuk is, is luide muziek. Maar als de muziek luider staat dan 185 dB, kunnen de trillingen je longen en hart schaden.

Je bent gewaarschuwd: smoor niet te veel, drink niet meer dan 6 liter en eet minder dan 480 bananen.

Gesponsorde artikelen