Pakt Apple binnenkort uit met de betaalbare iPhone SE 2?

Pakt Apple binnenkort uit met de betaalbare iPhone SE 2?

Apple pakt binnenkort misschien uit met de goedkopere iPhone SE 2. Het heeft namelijk onlangs elf nieuwe modellen geregistreerd bij de Eurasian Economic Commission (EEC). De kans bestaat dus dat het hierbij om de iPhone SE 2 gaat. Als dat zo is, zal het toestel waarschijnlijk binnen één à twee maanden worden voorgesteld. 

Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat Apple dit jaar nog zou uitkomen met de iPhone SE 2, de opvolger van de populaire iPhone SE. De iPhone SE had het uiterlijk van de iPhone 5, maar de specs van de nieuwere toestellen. Nu Apple onlangs de iPhone 8 Plus en de iPhone X uitbracht, zal ook de SE naar alle waarschijnlijkheid een upgrade krijgen.

Registratie nieuwe toestellen

Apple heeft recent elf nieuwe modelnummers geregistreerd bij de Eurasian Economic Comission (EEC). De EEC test nieuwe producten alvorens ze verkocht mogen worden. Enkele maanden geleden kon men via de EEC ook afleiden dat er een nieuwe iPad aan zat te komen, en inderdaad, even later was daar de iPad 8.

Omdat het nu om nieuwe modelnummers gaat, zijn velen ervan overtuigd dat Apple binnenkort de nieuwe iPhone SE 2 zal voorstellen. Of die ook daadwerkelijk de naam SE 2 zal krijgen, is niet duidelijk, maar het zal in ieder geval de opvolger zijn van de iPhone SE.

iPhone SE

De iPhone SE, afkorting voor Special Edition, werd uitgebracht in 2016, als betaalbaar alternatief voor de iPhone 6s. De iPhone had het uiterlijk van de 5s, maar beschikte over de eigenschappen van de iPhone 6s.

Zo beschikte de SE over een A9-chip, die een stuk krachtiger was dan de A7-chip van de iPhone 5s, en een processor die dubbel zo snel was als die van z’n oudere tweelingbroer, de 5s. Ook de camera was een stuk beter, met een camera van 12 megapixel aan de achterkant en eentje van 1,2 megapixel aan de voorkant. De introductieprijs van de SE was met 489 euro zelfs lager dan de prijs van de 5s, die toen hij werd stopgezet voor 509 euro over de toonbank ging.

iPhone SE 2

Over de tweede versie van de iPhone SE doen er al een tijdje verschillende geruchten de ronde. Zo wordt er gespeculeerd dat het toestel, net zoals de iPhone X, zal beschikken over een voorkant die nagenoeg volledig uit een scherm bestaat. Maar andere bronnen stellen dat het design van de iPhone SE in stand gehouden wordt.

Verder zou het toestel beschikken over een A10-chip, de chip die ook terug te vinden is in de iPhone 7 en 7 Plus. De krachtigste A11-chip blijft dus voorbehouden voor de iPhone 8 en X. Ook de camera zal een upgrade krijgen. Zo zou het toestel een 12 megapixelcamera hebben aan de achterzijde en een 5 megapixelcamera aan de voorzijde. Bovendien zal ook de batterij met 1700 mAh een hogere capaciteit hebben dan zijn voorganger. Tot slot zou het toestel vermoedelijk beschikken over 2 GB RAM-geheugen en zal hij, net zoals de SE, verkrijgbaar zijn in een versie met 32 GB en eentje met 128 GB.

Mogelijke uitwerking

Op basis van deze geruchten hebben al verschillende mensen video’s gemaakt van hoe het toestel er mogelijk uit zou gaan zien en welke features het zou overnemen van de nieuwste toestellen van Apple, de iPhone 8 (Plus) en het vlaggenschip: de iPhone X.

Deze video’s zijn natuurlijk volledig gebaseerd op geruchten, dus kan het uiteindelijke toestel er compleet anders uitzien.

Betaalbaar

Waar er wel al zekerheid over is, is het prijskaartje. Dat zal sowieso een pak lager liggen dan dat van de iPhone 8 en de iPhone X. Die gaan tegenwoordig over de bank voor 1.000 euro of meer. Voor de iPhone SE 2 wordt verwacht dat het prijskaartje rond de 400 à 500 euro zou liggen, waarmee het toestel dus maar de helft zal kosten van zijn grotere broers, de iPhones 8 en X.

Als het hier daadwerkelijk om de iPhone SE 2 gaat, zal die waarschijnlijk gelanceerd worden binnen één à twee maanden. Dit was namelijk ook het geval bij de iPad 2018 en de nieuwe MacBooks die ook door de EEC bekend gemaakt werden.

Gesponsorde artikelen