PayPal wil evolueren naar een traditionele bank

PayPal wil evolueren naar een traditionele bank

PayPal, de digitale betalingsgigant wil evolueren naar een meer traditionele bank en gaat daarvoor enkele nieuwigheden invoeren. Hiervoor zullen ze gaan samenwerken met enkele kleinere banken.

In een rapport van The Wall Street Journal is bekend gemaakt dat één van de grootste online betalingsbedrijven, PayPal, verder gaat evolueren richting traditioneel bankieren. PayPal gaat daarom enkele nieuwe basis toepassingen van traditioneel bankieren invoeren en de voorbije maanden hebben ze die toepassingen getest. Ze zouden in de eerste helft van dit jaar beschikbaar zijn.

Verschillende toepassingen

Voor deze toepassingen is PayPal gaan samenwerken met enkele kleinere banken. Zo zullen de gebruikers een debetkaart kunnen aanvragen waarmee ze onder andere geld kunnen afhalen bij bankautomaten. Maar je zal ook geld van een cheque op je rekening kunnen storten door er een foto van te nemen. Ook zal een van de kleine partnerbanken zich bezighouden met het verdelen van geld voor persoonlijke of kleine zakelijke leningen.

Wie gebruik wil maken van deze services zal daar een klein bedrag voor moeten betalen. Op geld afhalingen bij automaten die niet bij PayPal’s MoneyPass netwerk zal je moeten betalen en bij het storten van een cheque door er een foto van te nemen wordt er één procent aangerekend. Er worden wel geen maandelijkse kosten aangerekend en er wordt ook geen minimumbedrag gevraagd.

Niet de eerste keer

Eerder had het bedrijf al de PayPal Cash Card en de PayPal prepaid MasterCard uitgegeven: die kaarten zijn gelinkt aan het account van de gebruikers. Het is dus niet de eerste stap die PayPal zet richting traditioneel bankieren.

De nieuwe toepassingen van PayPal zullen handig zijn voor mensen die geen bankrekening hebben. Wie een bankrekening heeft, zal eigenlijk niet veel merken van de veranderingen van PayPal. Ze willen dan ook vooral mensen bereiken die geen bankrekening en geen debet- of kredietkaart hebben.

Gesponsorde artikelen