Pearl Jam pakt uit met eerste nieuwe single in vijf jaar en er volgt ook een nieuw album

Pearl Jam pakt uit met eerste nieuwe single in vijf jaar en er volgt ook een nieuw album

Op 10 maart maakte Pearl Jam een nieuw nummer beschikbaar voor de leden van hun fanclub, nu mag ook de rest van de wereld het horen. Can’t Deny My is de eerste single van de legendarische band in vijf jaar. En er is meer, want er komt ook een heel nieuw album aan. Op zaterdag 7 juli is de band headliner op Rock Werchter.

Zijn naam wordt nergens expliciet genoemd, maar ieder die goed naar het nummer luistert weet dat Can’t Deny Me een protestsong tegen Donald Trump is. “You may be rich but you can’t deny me/got nothing, got nothing but the will to survive” zingt Eddie Vedder.

Voeg daarbij nog de hoes van de single die een protestmars verbeeldt met daarop een jonge vrouw die een pancarte vasthoudt met daarop “Can’t Deny Me” geschreven en het plaatje is helemaal compleet.

Nu, drie dagen na de vrijgave voor de fanclub, is de single ook officieel op Spotify vrijgegeven. In een nieuwsbrief liet de band ook weten dat er een nieuw album op komst is. Dat nieuwe album wordt hun elfde plaat en hun eerste sinds ‘Lightning Bolt’ uit 2013.

Wanneer die nieuwe plaat precies volgt, is nog niet bekend, maar dat zou wel eens heel snel kunnen zijn. Binnen enkele dagen (16 maart) start de band hun tournee met enkele optredens in Zuid-Amerika. Op 12 juni trappen ze dan hun Europese tournee af met een show in Ziggo Dome in Amsterdam.

Gesponsorde artikelen