Pesto blijkt ongezonder dan algemeen aangenomen, maar in deze supermarkt koop je de ‘gezondste’

Pesto blijkt ongezonder dan algemeen aangenomen, maar in deze supermarkt koop je de ‘gezondste’

Pasta met pesto is voor verschillende (ex-)studenten waarschijnlijk wekelijkse kost, maar het blijkt nu ongezonder dan een hamburger van McDonald’s. De dooddoener zit in de hoeveelheid zout die er in zo’n potje pesto zit. Verrassend genoeg komt de pesto van Aldi uit de bus als de gezondste. 

De Consensus Action on Salt and Health, kortweg CASH, doet onderzoek naar de hoeveelheid zout in verschillende voedingswaren. In een recente studie ontdekten ze dat pesto gemiddeld meer zout bevat dan een hamburger van McDonald’s, waardoor we dus kunnen stellen dat pesto op dat vlak ongezonder is dan zo’n eurodeal. Uit het onderzoek blijkt dat een portie pesto gemiddeld 1,5 gram zout bevat, een hamburger van McDonald’s doet het met 1,2 gram dus iets beter.

Beste van de klas

Er zijn natuurlijk veel verschillende winkels die pesto verkopen en die doen het niet allemaal even slecht. Opvallend is dat goedkope warenhuisketen Aldi als een van de beste uit de test komt. De pesto genovese van den Aldi bevat 0,55 gram zout per portie, de pesto rosso 0,60 gram.

Maar het is niet alleen het zoutgehalte dat pesto ongezond maakt, de pastasaus bestaat namelijk ook voor een groot deel uit olie, waardoor het vetgehalte heel hoog ligt. Genieten met mate is dus de boodschap.

Aldi

Gesponsorde artikelen