Philippe Geubels krijgt eigen komische fictiereeks op Eén

Philippe Geubels krijgt eigen komische fictiereeks op Eén

Stand-upcomedian en presentator Philippe Geubels krijgt een eigen fictiereeks die voorlopig de naam ‘Geub’ kreeg. De serie wordt gemaakt door Woenstijnvis en zal bij ons bekeken kunnen worden op één. In Nederland wordt het programma uitgezonden op RTL. 

Eind volgende maand start Philippe Geubels met de opnames van een fictiereeks rond hem. Het zal een soort sitcom worden met Geubels zelf in de hoofdrol en heeft als voorlopige titel Geub. Het programma wordt in de loop van 2019 gelijktijdig op Eén en RTL Nederland uitgezonden.

Vrouw verlaat Geubels

In de achtdelige komische reeks wordt Philippe verlaten door zijn vrouw voor een intellectuele, charismatische 63-jarige Nederlander. Door deze relatiebreuk komt de komiek in een serieuze dip terecht waardoor zijn carrière als comedian in een rompslomp belandt.

Samen met zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert Geubels zijn leven weer op orde krijgen, met veel vallen en opstaan. Het scenario is geschreven door Jan Dircksens, Jan Reymen en cartoonist Jeroom Snelders. Regisseur van dienst is Mathias De Neve, die eerder de regie deed bij onder andere Basta, Dr. Livingstone, God en klein Pierke, Heylen en de Herkomst en recent nog De Mol.

“Tranen van het lachen”

Olivier Goris, netmanager bij Eén kijkt enorm uit naar Geub: “Ik ben superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Toen ik de scenario’s die heb ik al gehad las, kreeg ik tranen van het lachen. Ik kan niet wachten tot de kijkers Geub straks in het echt te zien krijgen, op Eén.”

Philippe Geubels zelf laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm. De komiek is uiteraard vooral bekend van zijn zaalshows, maar was eerder ook al te zien als acteur in K3 en het dierenhotel, als presentator in Taboe en regelmatig als jurylid in De Slimste Mens Ter Wereld.

Gesponsorde artikelen