‘Pokémon Go’ lanceert functie om je Pokémon in de echte wereld te vertroetelen

Niantic Labs, de studio achter Pokémon Go, zegt dat er binnenkort een nieuwe Pokémon-feature verschijnt voor iOS en Android. In Buddy Adventure zal je gebruik kunnen maken van het bestaande buddy-systeem in Pokémon Go om je favoriete Pokémon via je smartphone naar de echte wereld te brengen.

Buddy Adventure zal gebruik maken van de bestaande AR+-modus in Pokémon Go. AR+ maakt gebruik van de AR-platformen van Apple en Google. Daarmee komen uiterst realistische en geavanceerde visualisaties tot stand.

Eenmaal actief kan je je buddy-Pokémon als het ware verplaatsen naar de echte wereld door hen snacks en andere verwennerijen te geven waardoor de Pokémon groeien.

Verschillende expressies

Niantic

“Alle Pokémon hebben verschillende eigenaardigheden en manieren om zichzelf uit te drukken, of jij en je buddy nu aan het spelen zijn of de wereld aan het verkennen zijn”, zegt de gamestudio in een blogpost. “Je kan je buddy niet alleen voeren, maar je kan er ook mee spelen. De reacties van de Pokémon zijn erg uiteenlopend in de AR+-modus.”

Als je meer met je Pokémon speelt, zal je een hoger level bereiken. Ook is er een belangrijke multiplayer-component in het spel. Twee spelers kunnen in een gedeelde AR-wereld vertoeven en je zal de Pokémon van je vrienden niet alleen kunnen zien, maar je zal er ook mee kunnen interageren.

De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar wellicht zal het voor begin 2020 zijn.

Meer
Lees meer...