Met ‘Pokémon Home’ worden alle ‘Pokémon’-games onderling compatibel

Pokémon

Deze maand nog ziet Pokémon Home het levenslicht in Japan. Via de service kan je pokémon uit Pokémon Go, Nintendo Switch-games en oudere games naar elkaar overzetten. Verschillende Japanse media mochten al aan de slag met een demoversie en de service ziet er veelbelovend uit! Wanneer Pokémon Home bij ons verschijnt, is niet duidelijk.

Pokémon

De Engelstalige informatie over Pokémon Home verscheen onlangs op de Pokémon-website Serebii.net. Mensen met een premium-abonnement zullen 200 boxes ter beschikking krijgen, waarin ze pokémon kunnen opslaan. Het zou niet mogelijk zijn om eieren over te zetten naar Pokémon Home.

Uit de nieuwe afbeeldingen is af te leiden dat pokémon uit Pokémon Sword, Pokémon Shield, Pokémon Let’s Go, Pikachu!, Pokémon Let’s Go, Eevee!, Pokémon Go en de Pokémon Bank onderling compatibel worden.

Alle games samengebracht

De Pokémon Bank is een service waarmee pokémon uit oudere games samengebracht worden, waaronder die uit de Nintendo DS-, GameBoy, GameCube en WII-spelletjes. Eens Pokémon Home op de markt is, zullen dus zowat alle Pokémon-games met elkaar in verbinding staan.

Ook is er in Pokémon Home een zoekfunctie, waarmee je aan de hand van verschillende criteria naar pokémon kan zoeken. Als je pokémon uit Pokémon Let’s Go Pikachu of Pokémon Let’s Go Eevee naar Pokémon Home overzet, kunnen ze hun nieuwere abilities niet in oudere games gebruiken.

Pokémon

3D-versies

Alsof dat allemaal nog niet fraai genoeg is, zal het in de mobiele versie van Pokémon Home mogelijk zijn om 3D-versies van pokémon te bekijken en rond te draaien. Tot slot maakte Serebii.net nog bekend dat de National Pokédex gescheiden is per regio. Zo kan je alle 807 pokémon tegelijkertijd bekijken. Ook is het mogelijk om een aparte lijst met pokémon per regio te zien.

Gesponsorde artikelen