‘Pokémon Sword’ en ‘Pokémon Shield’ voor Nintendo Switch: achtste generatie pokémon

‘Pokémon Sword’ en ‘Pokémon Shield’ voor Nintendo Switch: achtste generatie pokémon

‘Pokémon Sword’ en ‘Pokémon Shield’ zijn aangekondigd als nieuwe games voor de Nintendo Switch. Deze volgende games in de serie introduceren een nieuw verhaal en de achtste generatie pokémon.

Pokémon Sword en Pokémon Shield vinden plaats in de regio Galar en worden laat dit jaar gelanceerd voor de Nintendo Switch. Galar wordt omschreven als een uitgestrekt gebied met vredige landschappen, moderne steden, dichte bossen en besneeuwde bergen, waar mensen samenwerken om industrieën te ontwikkelen.

(Detective Pikachu krijgt een volwaardige trailer met agressieve Mewtwo en Charizard.)

Drie eerste pokémon

De drie eerste pokémon van de nieuwe generatie zijn ondertussen al onthuld. Je kan aan het begin van spel kiezen tussen het grastype Grookey, de vuurpokémon Scorbunny en het watertype Sobble. Nintendo en Game Freak stappen dus niet af van de vaste formule. Grookey wordt omschreven als een ondeugende chimp die vol nieuwsgierigheid zit. Scorbunny is een konijnachtige pokémon die altijd in het rond rent en barst van energie en de water-pokémon Sobble is een verlegen reptiel dat zich verstopt in het water. Pokémon Sword en Pokémon Shield worden op het einde van 2019 gelanceerd voor de Nintendo Switch.

(Je kan vanaf nu van team veranderen op Pokémon Go.)

Dezelfde gameplay

Ook op het vlak van gameplay lijken Pokémon Shield en Pokémon Sword niet af te wijken van de traditionele formule. Je zal door het gras moeten lopen om wilde pokémon tegen te komen. Daarna kan je je eigen pokémon laten vechten. Vorig jaar kwamen Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee nog naar de Nintendo Switch.

(De eerste Pokémon-film met Mewtwo krijgt een 3D-remake.)

De drie nieuwe beginpokémon:

De kaart van Galar:

Enkele screenshots:

Gesponsorde artikelen