‘Pokémon Unite’ komt binnenkort naar je smartphone voor Android en iOS

De game Pokémon Unite komt binnenkort naar smartphones. Dat is zojuist bekendgemaakt door de Pokémon Company op het online event Pokémon Presents. Op 22 september is het spel te downloaden, maar nu al kan je je pre-registreren.

Pokémon Unite is een vijf-tegen-vijf MOBA-game. Dat staat voor ‘Multiplayer Online Battle Arena’. Het spel wordt gespeeld met twee teams van vijf spelers tegen elkaar. Beide teams worden in het begin van een match gedropt in een gebied dat in twee delen is verdeeld. Daar kunnen ze punten scoren door zogenaamde ‘wilde’ Pokémon te verslaan en zich naar controlepunten te begeven. Als ze echter geraakt worden door een aanval, moeten ze opnieuw proberen.

Aan het begin van iedere match start elke speler met zwakke Pokémon, maar door gevechten kunnen die sterker worden en nieuwe aanvallen leren. Wedstrijden in Pokémon Unite zijn tegen de tijd en het team dat op het einde de meeste punten heeft, is de winnaar.

22 september

Sinds 21 juli is Pokémon Unite beschikbaar op Nintendo Switch, maar op 22 september komt de game dus ook naar Android en iOS. Wie verwittigd wil worden en een speciale beloning wil krijgen, kan zich daarvoor nu al pre-registreren. Spelers die Pokémon Unite op de Switch of op hun smartphone spelen zullen vanaf die datum ook tegen elkaar kunnen uitkomen in wedstrijden.

Nieuwe Pokémon

Naast de bekendmaking van de releasedatum voor Android en iOS maakte The Pokémon Company ook bekend dat er enkele nieuwe Pokémon naar Pokémon Unite zullen komen. Op dit moment zijn er in het spel een twintigtal verschillende Pokémon beschikbaar, maar dat aantal wordt dus uitgebreid. Mamoswine en Sylveon zijn de eerste twee nieuwe Pokémon die binnenkort hun intrede zullen maken.

Lees ook:

Meer
Lees meer...