‘New Pokémon Snap’ verkoopt in eerste week vier keer beter dan de originele game

New Pokémon Snap op Nintendo Switch verkocht in het Verenigd Koninkrijk vier keer beter in de eerste week als bij de lancering van het spel op Nintendo64 in 2000. Alleen Super Mario 3D World + Bowser’s Fury en Monster Hunter Rise deden beter in 2021.

Niet alleen de kaarten van Pokémon doen het bijzonder goed, ook de games verkopen als zoete broodjes. Het spel waar fans in 2021 naar uitkeken was New Pokémon Snap, een herwerkte versie van Pokémon Snap op Nintendo64. In het spel is het niet de bedoeling om met een Pokémon andere Pokémon te bestrijden. Je neemt foto’s van de monsters en zoekt ondertussen uit waarom de creaturen een mysterieuze gloed hebben. De foto’s kan je bewerken, delen en laten beoordelen door andere spelers en het spel zelf.

Populaire console

In vergelijking tot de editie op Nintendo64, komt New Pokémon Snap wel uit op een console die het heel erg goed doet. Toen Pokémon Snap uitkwam voor Nintendo64, was dat niet het geval. In 2000 waren er amper 1,5 miljoen consoles verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Ook met Returnal heeft Nintendo dat voordeel. Het is nog steeds een probleem om een PlayStation5 te kopen.

Meteen op nummer 1

De videogame deed het beter dan de Returnal op PlayStation5. Volgens GamesIndustry deden heel wat games voor Nintendo Switch het goed deze week. Beginnende van 1 mei stonden Super Mario World 3D + Bowser’s Fury, Mario Kart 8: Deluxe, Ring Fit en Minecraft voor Switch allemaal in de top tien. Terwijl dit allemaal oude releases zijn, zeker Minecraft. Enkel Animal Crossing: New Horizon had een dipje, maar staat nog steeds in de top vijf. New Pokémon Snap staat mooi op nummer 1.

Meer
Lees meer...