‘Pokémon GO Fest’ keert deze zomer terug over de hele wereld

Op 17 en 18 juli zullen gebruikers van Pokémon Go kunnen deelnemen aan ‘Pokémon GO Fest’. Je zal er samen uitdagingen kunnen aangaan, prijzen kunnen pakken en Team GO Rocket verslaan.

Op de officiële website van het mobiele spel werd het nieuws bekendgemaakt. ‘Pokémon GO Fest’ zal plaatsvinden over twee dagen, op 17 en 18 juli aanstaande. Het zal een speciale editie worden dit jaar. 2021 is het jaar dat Pokémon 25 jaar bestaat en Pokémon GO viert zijn vijfde verjaardag. “Vertrouw ons als we zeggen dat je ‘Pokémon GO Fest’ dit jaar niet wil missen. We kunnen niet wachten om samen te vieren deze zomer.” Wat er dit jaar zal worden aangeboden, moet nog een verrassing blijven.

Nieuwe legendarische Pokémon

Pokémon GO draaide in 2020 een omzet van 1,92 miljard dollar (1,58 miljard euro). De mensen gingen in de pandemie vaker wandelen en combineerden dit blijkbaar vaak met Pokémon vangen. Pokémon GO is een schoolvoorbeeld van een gratis spel dat toch heel wat omzet oplevert door in-game aankopen. Niantic, de maker van het spel, blijft wel constant nieuwe items en Pokémon in het spel steken. Onlangs werd aangekondigd dat gebruikers op jacht kunnen naar twee nieuwe legendarische Pokémon, Xerneas en Yveltal.

Wereldkampioenschap geannuleerd

In Pokémon GO moeten spelers via gps Pokémon vinden overal in het straatbeeld, ze vangen en ze trainen. Het spel werd op smartphone gelanceerd in 2016 en werd in totaal al meer dan 600 miljoen keer gedownload.

Het wereldkampioenschap Pokémon voor dit jaar werd al geannuleerd, maar fans van Pokémon hebben heel wat om naar uit te kijken. Naast het tweedaags festival komt op 30 april Pokémon Snap uit op Nintendo Switch. De game is een remake van het origineel dat uitkwam op Nintendo64 in 1999. Later dit jaar volgt ook nog de remakes van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl op Nintendo Switch.

Meer
Lees meer...