Nog meer geruchten over de nieuwe Nintendo Switch: OLED-scherm en 4K

Er gaan al maanden geruchten rond over de nieuwe Nintendo Switch, die vaak de Switch ‘Pro’ genoemd wordt door fans. Langzaam komen er wel nieuwe ‘leaks’ over de geliefde Japanse console naar boven drijven, al houdt Nintendo voorlopig de lippen wel stijf op elkaar.

Een OLED-scherm: De Switch ‘Pro’ zou een fikse scherm-upgrade krijgen waarbij gebruikgemaakt wordt van flinterdunne OLED-chips. Persagentschap Bloomberg kon eind maart deze veelbelovende informatie ontfutselen. Nintendo gaf geen commentaar op de leaks.

  • De Switch zelf zou voorzien worden van een OLED-scherm van 7 inch met een resolutie van 720p.
  • Dit zou de kost van de nieuwe Switch opdrijven naar bijna 400 euro.
  • Op het televisiescherm zou de console beelden in 4K kunnen vertonen.

Nvidia-chip met AI-technologie: De nieuwe Nintendo Switch zou betere visuals kunnen voorleggen dankzij het gebruik van een chip die aangeleverd wordt door Nvidia. Die chip zou via AI een hogere kwaliteit van graphics nog vlotter kunnen weergeven op het scherm van de Switch.

  • Het gaat om DLSS-technologie van Nvidia, ofwel ‘Deep Learning Super Sampling’. Dat is een van de nieuwste manieren om via AI-analyse ingewikkelde ‘high-definition graphics’ op een efficiënte manier weer te geven.
  • Er zijn op dit moment nog geen games die de DLSS-tech ondersteunen. Dit is dus eerder een feature voor toekomstige games.
  • Verder wordt aan de nieuwe chipset ook een betere CPU en een opgevoerd geheugen toegevoegd.

Pionier voor AI-rendering: Ontwikkelaars zijn wel volop bezig om de DLSS-tech te implementeren in hun games. Dat blijkt voorlopig wel moeilijk, omdat er directe samenwerking nodig is met Nvidia voor de ontwikkeling. Epic Games, de studio achter de paradigmaverschuivende ‘Battle Royale’-klassieker Fortnite, begon onlangs wel met het gebruik van ‘game engine’ Unreal Engine, wat het vrije gebruik van DLSS zou toelaten.

Verwachte release datum: De eerste Switch kwam uit op drie maart 2017. De Switch mocht dit jaar dus vier kaarsjes uitblazen. Er wordt door de meeste fans verwacht dat Nintendo de Switch ‘Pro’ dit jaar nog zal uitbrengen. Het blijft wachten op een officiële berichtgeving van Nintendo. (am)

Lees ook: Switch is meest geliefde spelconsole tijdens lockdown: 80 miljoen stuks verkocht

Meer
Lees meer...