Left Right
scrollTop top

Nintendo en Niantic werken aan ‘Pokémon Go’-achtige game rond Pikmin


Pikmin Nintendo
© Nintendo

Niantic, de ontwikkelaar van het razend populaire Pokémon Go, heeft een nieuwe samenwerking met Nintendo aangekondigd. De twee bedrijven werken aan een nieuwe mobiele augmented reality-game rond de Pikmin-franchise. De app zal later dit jaar beschikbaar zijn.

In de zomer van 2016 zag de eerste samenwerking van Niantic en Nintendo het levenslicht. Pokémon Go maakt gebruik van de razend populaire franchise van Pokémon en combineerde dat met de expertise van gameontwikkelaar Niantic. Zij hadden met het spel Ingress namelijk al ervaring met een mobiele game met augmented reality. Dat wil zeggen dat er een laagje virtuele realiteit bovenop de echte werkelijkheid wordt gelegd.

Pokémon Go werd een instant hit en zorgde voor een zelden geziene hype. In 2019 probeerde Niantic dat succes te herhalen door in zee te gaan met Warner Bros. voor het maken van de AR-game Harry Potter: Wizards Unite. Dat spel brak echter nooit helemaal door.

Pikmin

Niantic gaat daarom deze keer opnieuw in zee met Nintendo. Dat maakten beide bedrijven zelf bekend in een persmededeling. Het nieuws spel zal draaien rond de franchise van Pikmin. Dat zijn kleine plantachtige wezentjes waarvan Nintendo in het verleden al meerdere spellen maakte.

“De AR-technologie van Niantic heeft het voor ons mogelijk gemaakt om de wereld te ervaren alsof Pikmin stiekem overal om ons heen leeft”, zegt Shigeru Miyamoto van Nintendo in een verklaring. “Omdat we wandelen leuk willen maken, is het onze missie om mensen een nieuwe ervaring te bieden die anders is dan traditionele games. We hopen dat de Pikmin en deze app een partner in je leven worden.”

Veel details over hoe de nieuwe mobiele game van Pikmin er zal uitzien, zijn er verder nog niet. Wie als eerste op de hoogte wil blijven, kan zich wel registreren bij Niantic.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update