Opgelet: ‘Pokémon GO’ werkt binnenkort niet meer op oudere telefoons

Pokémon GO oudere smartphones
Niantic

Het razend populaire mobiele spel Pokémon GO werkt vanaf oktober niet meer op een aantal oudere telefoons. De oorzaak is een update van ontwikkelaar Niantic later deze maand. Dat laat de ontwikkelaar in een tweet weten.

Smartphones, die op het besturingssysteem Android 5 draaien, worden niet meer ondersteund. Voor iPhones zullen de besturingssysteem iOS 10 en iOS 11 niet langer Pokémon GO ondersteunen. De toestellen iPhone 5S en iPhone 6 zullen ook niet langer het spel kunnen draaien, ook niet als die met een nieuwere versie van iOS werken.

(PlayStation 5 en Xbox Series X zouden midden november verschijnen.)

Augmented reality

Voor wie de jongste jaren onder een steen leefde: in Pokémon GO moeten spelers naar buiten gaan om Pokémon te vangen. Ook kunnen de Pokémon het tegen elkaar opnemen. De Pokémon worden virtueel in de omgeving van de gebruiker getoond dankzij augmented reality, dat werkt via de camera’s van de smartphones.

“De iPhone 5S en iPhone 6 hebben slechts 1 GB aan werkgeheugen”, laat een woordvoerder van Niantic weten aan de Amerikaanse techwebsite The Verge. “We willen onze ontwikkeling en het toevoegen van nieuwe opties daardoor niet laten remmen. De ruime meerderheid van de spelers heeft krachtigere telefoons.”

Geen last van coronamaatregelen

Hoeveel Pokémon GO-spelers straks geen toegang meer hebben tot hun favoriete smartphonespel is niet geweten. Volgens Niantic gaat het om “een zeer klein percentage van de spelers die dagelijks spelen”.

Pokémon GO is anno 2020 nog steeds razend populair. Volgens Niantic was 2019 het meest winstgevende jaar voor het spel sinds Pokémon GO in 2016 uitkwam. Volgens marktanalist Sensor Tower had Pokémon GO ook geen last van coronamaatregelen: spelers gaven juist meer geld uit.

Gesponsorde artikelen