PlayStation 5 en Xbox Series X zouden midden november verschijnen

playstation 5 xbox series x release november
Sony, Microsoft

Volgens het betrouwbare online platform Video Game Chronicle (VGC) zal de release van de PlayStation 5 in de tweede week van november plaatsvinden. De release zal ongeveer samenvallen met die van de nieuwe Ratchet & Clank. Ook de releasedatum van de Xbox Series X wordt vermeld in het bericht op de website. Die zal zo goed als zeker in de eerste week van november het levenslicht zien. Het spel Halo Infinite zal bij de release wellicht nog niet uit zijn. 

Microsoft zou zijn nieuwe console dus één week eerder op de markt brengen dan Sony. Een officiële prijs van beide consoles van de volgende generatie is nog altijd niet bekend. VGC baseert zich voor zijn bewerkingen op gesprekken die zijn gevoerd met bronnen binnen de retail-branche en met de ontwikkelaars. Beide bronnen blijven anoniem. Zij riskeren namelijk om hun job te verliezen als hun identiteit bekend zou worden.

Daarnaast beweren de bronnen nog dat de release van de PlayStation 5 nog verder uitgesteld kan worden bij een heropflakkering van het coronavirus. Verder is de coronapandemie de reden waarom we nog steeds geen vaste releasedatum kennen voor beide consoles.

Wel Ratchet & Clank, geen Halo Infinite

Wat wel al vast staat: tegelijkertijd met de release van de PlayStation 5 komt de nieuwe Ratchet & Clank voor de console uit. Voor Halo Infinite zal dat niet het geval zijn. Andere nieuwe PlayStation-games die rond midden november verschijnen: Call of Duty: Black Ops – Cold War, Assassin’s Creed: Valhalla en Cyberpunk 2077. Deze (voorlopige) releasedata vallen vlak voor de winstgevende Black Friday-periode.

Sony zelf heeft rond die periode onder andere Spider-Man: Miles Morales, de nieuwe Ratchet & Clank en Godfall aangekondigd als exclusieve games. Microsoft liet onlangs weten dat Halo Infinite, dé beoogde launchgame voor de Xbox Series X is uitgesteld naar 2021.

Gesponsorde artikelen