Nu ook Luigi in ‘Lego Super Mario’

Naast Mario kan je nu ook met Luigi gamescènes naspelen in Super Mario Lego. De broer van de besnorde loodgieter vervoegt met andere nieuwe personages het beroemde blokkenspel.

In een nieuwe starterskit die de wereld werd ingestuurd, wordt Luigi de nieuwe hoofdrolspeler. In het Nintendo-universum is hij al langer een speelbaar personage in de videospelletjes van Super Mario, maar nu kan je ook als Luigi spelen in Legovorm. Het figuurtje is technologisch hetzelfde als Mario. Je hebt een display voor de ogen, een scherm op zijn buik en een sensor onder de voeten om barcodes en kleuren van blokjes te lezen. De verschillen zitten zich in het uiterlijk van het figuur. Luigi ziet er uiteraard anders uit, heeft een andere stem en verschillende zinnen.

Compatibel met andere sets

Naast Luigi zijn er ook wat andere nevenpersonages in de nieuwe starterskit. Zo heb je een roze Yoshi, een Bone Goomba en een Boom Boom om te verslaan in het spel. Luigi is ook compatibel met de vorige sets, mocht je de werelden van Mario willen veroveren met een ander personage. De starterskit kost 59,99 euro en kan je nu enkel vooraf bestellen.

Luigi’s Mansion

Luigi kwam voor het eerst voor in de arcadegame Mario Bros. en maakte zijn debuut op de console in Super Mario Bros. voor de Nintendo (NES). Ook op Super Nintendo komt Luigi voor als personage in heel wat games van Mario, zoals Super Mario Kart. Het is pas op de Nintendo GameCube dat hij een eigen franchise kan beginnen, Luigi’s Mansion. Ook op de handhelds zoals Nintendo DS en de Nintendo Switch kwam er een vervolg op die reeks.

Kijk hier naar het introductiefilmpje:

Meer
Lees meer...