Oud Super Mario Bros-spel verkocht voor meer dan 100.000 euro

Bij een veiling in de Verenigde Staten is een spel van Super Mario Bros. verkocht voor het hallucinante bedrag van 114.000 dollar, ofwel 100.930 euro. Het gaat om een spel uit 1985 dat nog in de verpakking zat.

Je oude games kunnen belachelijk veel geld waard zijn. Zo blijkt uit de recente veiling van een oud spel van Super Mario Bros. Het spel werd geveild door het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auction en bracht maar liefst 114.000 dollar op.

Record

Het recent geveilde spel is daarmee het duurste spel dat ooit verkocht werd. Het vorige was een spel in een gelijkaardige staat dat afgelopen jaar voor 100.150 dollar (88.637 euro) geveild werd.

De staat van het spel is een belangrijke graadmeter voor de prijs. Aangezien het spel nog verpakt was in de verpakking van de winkel verkeerde het in bijna perfecte staat. Het kreeg zo een 9,4 op 10 voor de conditie, waardoor de prijs al snel de hoogte in gaat.

Daarnaast gaat het ook over een specifieke versie van het spel, dat verschillende updates kreeg. Dat maakt deze versie extra uniek. De identiteit van de koper is niet bekend, maar vermoedelijk gaat het hier om een verzamelaar.

Nostalgie is geld waard

Een oude editie van Super Mario Bros. is niet het enige dat belachelijk veel geld kan opbrengen. Onlangs werd er zo ook nog een Pokémonkaart geveild voor bijna 80.000 euro. Het ging toen om een specifieke kaart waarvan er wereldwijd maar zeven in omloop zijn.

Tijd dus om je oude dozen met speelgoed nog eens te doorzoeken, want misschien ligt de volgende schat wel bij jou op zolder.

Meer
Lees meer...