Zeldzame Pokémonkaart brengt bijna 80.000 euro op

Je kan nog wat verdienen aan je oude Pokémonkaarten. Want de veiling van één zeldzame kaart heeft maar liefst 80.000 euro opgebracht. De kaart was in uitstekende staat waardoor hij dus zoveel waard was.

Tijd om je kaft met Pokémonkaarten nog eens van zolder te halen, want er is een Pokémonkaart verkocht voor maar liefst 90.000 dollar (79.640 euro). Het ging om de heel zeldzame Japanse Secret Super Battle No. 1 Trainer kaart.

Secret Super Battle No. 1 Trainer

Pokémon kaart
Heritage Auctions

De Secret Super Battle No. 1 Trainer-kaart is heel bijzonder omdat er maar zeven edities van bestaan over de hele wereld. De kaarten werden gebruikt als toegangsticket voor een geheim Pokémon-toernooi in 1999. Om te kunnen deelnemen aan dat toernooi moest je één van de zeven regionale toernooien winnen. Elke winnaar van zo’n regionaal toernooi kreeg één van deze zeven kaarten waarmee je dan kon deelnemen aan het grote toernooi.

De kaart werd ontworpen door de Japanse artiest Hideki Kazama. Op de kaart staat in het Japans te lezen: “De Pokémon Card Game Official Tournament’s-kampioen wordt herkend en zijn eer wordt geprezen. Door deze kaart te tonen, mag je deelnemen aan de Secret Super Battle.”

Pikachu

Deze kaart is nog niet de duurste Pokémonkaart ooit. Vorig jaar werd er namelijk een zeldzame Pikachu-kaart verkocht voor 195.000 dollar (172.550 euro). Net zoals bij de Secret Super Battle-kaart ging het hier om een kaart die niet verkocht werd, en die je dus niet kon terugvinden in de pakjes met Pokémonkaarten.

De Pikachu-kaart was de prijs bij een illustratiewedstrijd. In totaal werden er van deze kaart maximum 39 kopieën gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel van die kaarten er nog de ronde doen.

Meer
Lees meer...