‘Minecraft’ haalt kaap van 140 miljoen spelers per maand

Minecraft  is één van de best verkochte games aller tijden. Nu is gebleken dat het de grens van de 140 miljoen maandelijkse spelers gebroken heeft. Ook werd al meer dan 1 miljard dollar (831 miljoen euro) transacties gedaan op de Marketplace van het spel.

Minecraft is al meer dan tien jaar op de markt, maar het spel blijft groeien in populariteit. De game heeft nu meer dan 140 miljoen maandelijkse gebruikers. In de Marketplace werd al voor meer dan 1 miljard dollar (831 miljoen euro) aangekocht. De makers, Mojang, blijven het spel voortdurend updaten en bieden nieuwe content aan, dat wordt blijkbaar gesmaakt door de spelers.

Marketplace

Microsoft kondigde onlangs aan dat ze 350 miljoen dollar (290 miljoen euro) winst hebben gedraaid door de moderators van Minecraft. De Marketplace bestaat nog maar sinds 2017. Het laat de moderators toe om geld te verdienen door hun moderaties te verkopen aan andere spelers. Zo’n 50 procent van de opbrengst gaat naar die modders.

Een miljard dollar aan omzet in een kleine vier jaar tijd is indrukwekkend. Het is ook een voorbeeld van hoe loyaal de fanbase van het spel is. Op sociale media en websites als Reddit duiken er ook veel posts op met creaties van spelers. De toekomst lijkt dan ook rooskleuring voor het spel.

Bron: Reddit

Op drie manieren spelen

De opzet van Minecraft is simpel. Je bent een karakter in het spel en plaatst kubusvormige objecten op een rooster in een grote wereld. Je kan op drie manieren spelen: ‘Survival’, ‘Creative’ of ‘Avontuur’. In ‘Survival’ moet je alles zelf vinden, in ‘Creative’ heb je een oneindig veel materiaal om te bouwen en ‘Avontuur’ is een variant op op ‘Survival’ met bepaalde restricties. Het spel is verkrijgbaar op pc, Xbox, PlayStation en Nintendo Switch en werd al meer dan 200 miljoen keer verkocht.

Meer
Lees meer...