Left Right
scrollTop top

Minecraft nog steeds razend populair: al meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht


minecraft nog steeds razendpopulair
© YouTube

Het populaire Minecraft is sinds de release in 2009 al meer dan 200 miljoen keer verkocht. Maandelijks heeft het spel zo’n 126 miljoen actieve gebruikers. Microsoft maakte die cijfers bekend ter ere van de elfde verjaardag van Minecraft.

In Minecraft kan je in een virtueel gebied kubusvormige objecten plaatsen op een rooster. Het spel maakt dan vanzelf een omgeving met grondstoffen, tegenstanders, dieren, grotten, tunnels, bergen en meren. Elke speler heeft een eigen avatar waarmee hij de omgeving actief kan aanpassen.

Gouden overname

bron: YouTube

Mojang, het bedrijf dat Minecraft ontwikkelt, bracht de eerste alfaversie van het spel naar buiten op 17 mei 2009. In 2014 nam Microsoft Mojang over voor zo’n 2,5 miljard dollar (of bijna 2,3 miljard euro). Toen waren ruim 50 miljoen exemplaren van Minecraft verkocht voor zowel pc als andere consoles. Na de overname bleef het spel groeien en twee jaar later waren al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Nog eens vier jaar later zijn daar dus nog eens 100 miljoen verkochte Minecraft-spellen bijgekomen.

Afgelopen weekend kondigde Mojang nog een naamswijziging en nieuw logo aan. Voortaan heet het bedrijf Mojang Studios en daaronder vallen meerdere studio’s wereldwijd.

Bekendste spel op YouTube

Met de uitbraak van het coronavirus heeft Microsoft een toename gezien in het gebruik van Minecraft. In de afgelopen maand april nam het aantal nieuwe spelers met 25 procent toe. Ook de multiplayer-sessies bereikten een piek van 40 procent. Fortnite mag dan op korte tijd zeer populair zijn geworden, toch blijft Minecraft het bekendste spel op YouTube met miljarden views.

Microsoft hoopt alvast om ook de komende jaren het succesverhaal van Minecraft verder te zetten. Later deze maand komt namelijk Minecraft Dungeons uit voor pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294