Nieuwe Nintendo Switch Lite in aantocht met wel héél speciale kleur

In Japan is een nieuwe kleur aangekondigd voor de Nintendo Switch Lite. Dat is de goedkopere versie van de console die niet compatibel is met je televisie. Deze roze console ziet in maart het levenslicht in Japan, maar wellicht zullen we er bij ons nog even op moeten wachten door de uitbraak van het coronavirus.

De roze – of “koraalrode” zoals Nintendo het noemt – Switch is vanaf 7 maart te bestellen in Japan en verschijnt op 20 maart. Nintendo verwacht geen vertragingen voor Nintendo Switch Coral Lite door de uitbraak van het coronavirus. Deze modellen werd namelijk al midden januari vervaardigd. Wanneer dit Nintendo Switch-model buiten Japan beschikbaar wordt, is niet geweten.

Tekort aan andere consoles door coronavirus

Toch dreigt er door de uitbraak van het coronavirus een tekort aan Nintendo Switch-consoles in Europa en de Verenigde Staten te komen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Bijna heel China is momenteel in de ban van het virus. Dat zorgt voor heel wat transportproblemen en gebrek aan leveringen in verschillende sectoren. Ook de game-industrie blijft niet gespaard. Zo werd de release van de cartridge-versie van The Outer Worlds voor de Nintendo Switch al uitgesteld.

Nu wijst alles erop dat Nintendo ook problemen gaat krijgen met de wereldwijde levering van de Nintendo Switch. Bloomberg meldt dat er momenteel nog een aantal leveringen van de console onderweg zijn naar Europa en de Verenigde Staten. Deze toestellen waren al verscheept, voordat het coronavirus uitbrak en de productie in de Chinese fabrieken stil kwam te liggen. De productie en levering van de Nintendo Switch in april dreigt een stuk moeilijker te verlopen, omdat de fabrieken nog steeds stil liggen. De kleinere fabriek in Vietnam krijgt niet alle onderdelen binnen om de console samen te stellen, waardoor er veel minder Nintendo Switch-toestellen voor de buitenlandse markten geproduceerd kunnen worden.

Meer
Lees meer...