Goedkopere Nintendo Switch Lite kost 239 euro bij ons, maar slechts 200 euro in Frankrijk

De Nintendo Switch Lite, de goedkopere versie van de Nintendo-console zal dit najaar al het daglicht zien. De console zal kleiner zijn dan de huidige versie en is niet compatibel met je televisie. De budgetconsole zal 239 euro kosten in de Benelux, maar slechts 199,99 euro in Frankrijk. De release van het krachtiger Nintendo Switch-model is nog niet voor meteen.

Eindelijk bevestigt Nintendo officieel dat de Nintendo Switch Lite zo’n 100 euro minder zal kosten dan de klassieke versie van de console. De Nintendo Switch Lite is beschikbaar vanaf 20 september in vier kleuren: Pokémon, turquoise, grijs en geel. Naargelang de versie die je kiest, kan de prijs lichtjes variëren.

Nintendo

Uitstel voor meer geavanceerde versie

Begin dit jaar raakte bekend dat er een kleinere en goedkopere versie van de Nintendo Switch aankomt, niet veel later kwam ook het nieuws van een meer geavanceerde versie.   

Het krachtige Nintendo Switch-model zit nog in een vroege fase van ontwikkeling. De krant meldt ook dat Nintendo een aantal problemen heeft gevonden bij het ontwikkelen van “de volgende generatie Nintendo Switch-modellen”.

Vooral het goed laten functioneren van het nieuwe besturingssysteem op de verbeterde hardware zou een groot struikelblok zijn. Ook experimenteert Nintendo volgens Nikkei met de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat en het nog mooier kunnen weergeven van beelden op het scherm.

Meer
Lees meer...