Rerelease van retrogames ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’ voor PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One

Aladdin Lion King games Disney
Disney

Naar aanleiding van de release van de live-actionfilms van de Disneyklassiekers Aladdin en The Lion King worden de gelijknamige cultgames heruitgegeven. De retrospelletjes verschenen respectievelijk in 1993 en 1994 voor de Sega Genesis- en SNES-consoles en zitten in het geheugen van heel wat twintigers en dertigers gegrift. De heruitgaven komen dit jaar nog in een bundel uit op PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

De gamebundel ligt naar verwachting in de herfst in de rekken en komt met een aantal verbeteringen en nieuwe features. Onder andere de beeldkwaliteit werd opgeschroefd naar HD-kwaliteit (1080p) en er werd een vooruitspeel- en terugspeelfunctie aan het spel toegevoegd, waarmee gamers snel tot aan een bepaald deel in een level kunnen geraken. Daarnaast is er ook de nieuwe kijkmodus die toont hoe een level gespeeld moet worden.

(Componist Hans Zimmer vergelijkt muziek ‘Lion King’ 1994 en 2019.)

Voor de echte die-hard fans is er trouwens nog een heleboel bonuscontent om te ontdekken, inclusief interviews met de makers, een kunstgalerij en een muziekspeler waarop je de originele soundtracks kan beluisteren.

Disney

(Deze 15 Disneyklassiekers krijgen binnenkort een live-actionversie.)

Gesponsorde artikelen