Deze 15 Disneyklassiekers krijgen binnenkort een live-actionversie

Disney heeft het druk: maar liefst vijftien klassiekers krijgen binnenkort een live-actionversie! Huh? Wat? Wanneer? Wij zochten voor je uit wanneer ‘Dumbo’, ‘The Lion King’, ‘Aladdin’ en dertien andere films eraan komen.

Disney weet het ook: live-action is hot. Kijk maar naar het succes van onder andere Beauty and the Beast, The Jungle Book en Maleficent. Het is dus geen verrassing dat Disney niet alleen van die films nieuwe versies maakt. Deze vijftien klassiekers worden binnenkort (of minder binnenkort) ook in een nieuw jasje gestoken en één ding is zeker: wij kijken er al naar uit!

1. Dumbo

Veel geheimen over de live-action versie van Dumbo zijn er ondertussen niet meer. En maar best ook. De film Dumbo komt eind volgende maand al uit! Een echte remake is het niet: regisseur Tim Burton brengt eigenlijk een nieuw verhaal over het vliegende olifantje. Het grootste verschil? In de live-actionversie van Dumbo is er geen enkel dier dat praat. Omdat Disney er geen volledig stomme film van wil maken, zijn er in de nieuwe versie veel meer menselijke personages. En die worden niet door de eerste beste acteurs gespeeld: Colin Farrell, Danny DeVito en Michael Keaton geven vorm aan bekende en nieuwe personages in de remake van de Disneyklassieker.

De releasedatum van Dumbo is al 27 maart 2019, woohoo!

2. Aladdin

Aladdin laat nog maar drie maanden op zich wachten. De originele Aladdin is ondertussen al meer dan 25 jaar oud, maar dat wil niet zeggen dat we niet nog steeds kippenvel krijgen als we de begintonen van Arabian Nights horen. En op dat kippenvel spelen Guy Ritchie en Disney goed in met de trailer voor de film. Aladdin is een musical gebleven en kreeg bovendien twee nieuwe liedjes, geschreven door de componisten van The Greatest Showman. Wie trouwens de show zal stelen in de nieuwe Disneyfilm, is ongetwijfeld Will Smith als geest. Die kregen we voor het eerst te zien in de trailer op de Grammy’s.

De releasedatum van Aladdin is 22 mei 2019!

3. The Lion King

The Lion King weet ook wat kippenvel is: MAAA ISIVENJGHYA! (Niet de juiste woorden uiteraard, maar wel hoe wij het zingen/brullen.) Deze zomer komt de live-actionversie van The Lion King in de cinemazalen, misschien wel het hoogtepunt van de hele remake-hype bij Disney. Dat moeten ze daar toch gedacht hebben toen ze beslisten wie de stemmen voor de film zou inspreken. We vatten even samen: Donald Glover als Simba, James Earl Jones (die ook Mufasa was in de eerste versie van The Lion King!!) en Beyoncé Knowles als Nala. Wat dat laatste ook betekent? Een nieuwe versie van Can You Feel The Love Tonight?!

De releasedatum van The Lion King is 17 juli 2019!


4. Mulan

Mulans releasedatum is verschillende keren uitgesteld, maar volgend jaar komt ie er eindelijk. Van het oorspronkelijke plan om Mulan niet als musical te brengen, zijn de makers gelukkig afgestapt. De liedjes blijven dan wel, ze zullen toch niet allemaal dezelfde zijn als in de originele tekenfilm. Bij de casting ging Disney namelijk niet op zoek naar een acteur om Li Shang te spelen, de kapitein op wie Mulan verliefd wordt. Mulan zelf wordt gespeeld door de Chinese actrice Liu Yifei, en ook de rest van de personages wordt vertolkt door Aziatische acteurs. Misschien wel even legendarisch als het liefdesverhaal van Mulan en Li Shang, is het nummer I’ll Make A Man Out Of You.

Meebrullen is toegestaan. You’re welcome:

Mulan wordt gereleased tegen de zomer van 2020.

5. Lady and the Tramp

Misschien wel ons favoriete weetje over Disney’s live-actionversie van Lady en de Vagebond: het wordt een film met echte honden! Minder fijn nieuws: de film wordt rechtstreeks op de Disney Plus streamingdienst gereleased. Bovendien heeft Disney regisseur Charlie Bean gestrikt, die we al kennen van The Lego Ninjago Movie. De hoofdhonden krijgen de stemmen van Tessa Thompson en Justin Theroux. Een releasedatum is er nog niet.

De suggestie vandaag? Een van de beste momenten uit de hondenfilmgeschiedenis:

6. Cruella

Een live-actionfilm over de 101 dalmatiërs was er al, maar nu komt er ook een film die focust op Cruella De Vil. Na Glenn Close in 1996, is het nu Emma Stone die een bontjas van dalmatiërs wil. Ook een regisseur heeft Disney al gevonden: Craig Gillespie, die we al kennen door I, Tonya.

Wist je trouwens dat Emma Stone genomineerd is voor de Oscars?

Een verzameling van Cruella’s evil laughs uit de film van 1996? Hebben we gevonden!

7. Lilo & Stitch

De live-actionversie van Lilo & Stitch komt er, maar er is nog niet veel over te zeggen. Het script zou van de hand van Mike Van Waes zijn. Lilo & Stitch wordt een combinatie van live-action en CGI (een echte blauwe alien vinden zou namelijk wat moeilijk kunnen zijn).

Wij kijken alvast uit naar momenten als deze.

8. The Hunchback of Notre Dame

Over The Hunchback of Notre Dame weten we ook nog niet veel. Het enige dat we zeker weten is dat Josh Gad de film zal producen. Er zijn ook geruchten dat hij zelf Quasimodo zou spelen. De soundtrack wordt opnieuw gemaakt door Alan Menken en Stephen Schwartz, die ook verantwoordelijk waren voor de muziek in de tekenfilm. Disney is niet de eerste die een live-actionfilm over De Klokkenluider van de Notre Dame wil maken. Idris Elba werkt namelijk samen met Netflix ook al aan een versie.

Even een traantje wegpinken is oké, jongens.

Benieuwd hoe Frollo en andere Disney-slechteriken eruit zien? Dat kan je hier zien!

9. The Little Mermaid

Over een remake van De Kleine Zeemeermin zijn er vooral nog veel geruchten, ook al is Disney al jaren bezig met de film. Lady Gaga zou de rol van zeeheks Ursula op zich nemen en Zendaya zou in de huid kruipen van dé zeemeermin der zeemeerminnen, Ariel. Eerder maakte ook al Lindsay Lohan duidelijk dat ze het wel zou zien zitten om Ariel te spelen. Wel zeker is dat Rob Marshall The Little Mermaid regisseert. Vorige zomer kwam er al een film uit, gebaseerd op het verhaal van Hans Christian Andersen, die ook The Little Mermaid heet.

De trailer van de andere versie van The Little Mermaid bekijken? Dat kan je hier!

10. The Sword in the Stone

Ook de live-actionfilm The Sword in the Stone zal rechtstreeks naar de nieuwe streamingdienst van Disney gaan. De opnames voor de film moesten in september 2018 in Ierland beginnen, maar daar is sindsdien geen nieuws meer over geweest. In 2017 maakte Warner Bros. al een versie van het verhaal met King Arthur: Legend of the Sword.

Kwijlen op Charlie Hunnam als King Arthur? Hieronder kan je de trailer van King Arthur: Legend of the Sword bekijken!

11. Pinocchio

De remake van Pinokkio is er een met heel wat hindernissen: al twee keer is een samenwerking met een regisseur niet doorgegaan (eerst met Sam Mendes, daarna met Paul King). Disney had gehoopt de opnames te starten in 2019 om Pinocchio te kunnen releasen in 2020, maar dat wordt waarschijnlijk niet haalbaar. Er is namelijk nog geen enkele acteur bekend.

Hieronder vind je een historisch moment uit de originele film uit 1940.

Wist je trouwens dat Pinokkio ook voorkomt in Aladdin?

12. Prince Charming

Disney kondigde al in 2015 aan een live-actionfilm te maken over Prince Charming, de grote liefde van Assepoester. Twee jaar later werd bekend dat Stephen Chbosky de film zou schrijven én regisseren. (Die kennen we trouwens al door zijn werk met The Perks Of Being A Wallflower, waar muziek o zo belangrijk is.) Wanneer Prince Charming er komt, is moeilijk te voorspellen, want de laatste jaren gaf Disney geen updates meer.

De eerste dans van Assepoester en haar prins kan je hier bekijken, want – geef toe – daar zijn we allemaal wel jaloers op.

13. Tink

Tinkerbell krijgt na Maleficent en Cruella nu ook haar eigen live-actionversie. Veel staat er nog niet vast: eerst zou Elizabeth Banks in de huid van het elfje kruipen en later deden geruchten de ronde dat het dan toch Reese Witherspoon zou gaan worden. (Wist je trouwens dat we in 2019 heel wat van Reese gaan zien?) Helaas, ook over dit project heeft Disney sinds 2015 niets meer laten weten.

Bekijk hier de scène waarin Tinkerbell sterft, als je klaar bent voor tranen of gewoon harteloos bent:

14. Peter Pan

Disney is niet de eerste die het verhaal over Peter Pan in een live-actionjasje wil steken (Warner Bros. deed dat een paar jaar geleden al). Het grote verschil? Disney is van plan het verhaal van de film uit 1953 zo correct mogelijk opnieuw te brengen. Regisseur voor deze klassieker wordt David Lowery, die we kennen door de live-actionfilm Pete’s Dragon. Ook over Peter Pan is het de laatste jaren jammer genoeg stil bij Disney.

Ons favoriete stuk uit de originele film? Leren vliegen, duh!

15. Rose Red (de zus van Sneeuwwitje)

Dat Sneeuwwitje, dé Disneyfilm der Disneyfilms, een live-actionversie krijgt, is geen verrassing. Wel speciaal is dat Disney ook hier niet focust op het hoofdpersonage, maar op haar zus. Die zal samen met de zeven dwergen op zoek gaan naar een middel om Sneeuwwitje te redden nadat ze van de giftige appel heeft gegeten. Voorlopig zijn er alleen geruchten dat Brie Larson de hoofdrol in Rose Red zou spelen. (Die speelde trouwens ook Captain Marvel in de laatste Avengers-film.)

De appel-scène herbekijken? Dat kan je hier!

Meer
Lees meer...