Fortnite: virtueel concert met Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis

fortnite lanceert eerste editie party royale
YouTube

Fortnite lanceerde vorige week een Party Royale-modus waarin spelers niet met elkaar vechten, maar andere activiteiten kunnen doen in een map. Zoals genieten van een live concert. Steve Aoki, Dillon Francis en deadmau5 zullen op het virtuele hoofdpodium een set van een uur spelen.

De eerste wapenvrije Party Royale werd vorige week voor het eerst getoond in een live concert van Jordan Fisher en Diplo. Epic Games, de maker van Fortnite, viert met Party Royale dat het spel in april 350 miljoen actieve spelers had en 3,2 miljard uur werd gespeeld. Elke artiest zal op vrijdag 8 mei een set spelen op het hoofdpodium.

Gratis feestartikelen

Het concert wordt gegeven op een gigantisch hoofdpodium. Naast luisteren naar het concert kan je nog andere geweldloze activiteiten doen zoals bootraces en parachutespringen. Fortnite biedt ook gratis feestartikelen aan in de vorm van neon wings en back bling. Iedereen die inlogt op Fortnite tussen 8 mei om 18 uur en 11 mei om 22 uur kan de feestartikelen gratis verkrijgen.

Dillon Francis, Steve Aoki en deadmau5 zullen een back-to-back live set spelen op het het grote scherm op het hoofdpodium. Fans zullen in Party Royale onder meer kunnen dansen op de dansvloer, activiteiten doen of uitrusten met vrienden.

Populairder dan GTA V

Anders dan bij andere games is er geen wachtrij voor Party Royale. Spelers kunnen dus op elk moment in het spel komen en kijken naar het optreden. Indien je de liveshow mist, wordt hij op zondag 9 mei tussen 14 uur en 15 uur opnieuw uitgezonden.

Live concert van Travis Scott op Fortnite
(bron: YouTube)

Fortnite is razend populair en heeft zelfs meer actieve spelers dan Grand Theft Auto V. Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft het gratis videospel nog aan populariteit gewonnen. Epic Games organiseerde eerder al liveconcerten op Fortnite. Zo gaf Travis Scott er afgelopen maand een virtueel optreden. De rapper wist met zijn concert 12,3 miljoen spelers naar het spel te lokken.

Gesponsorde artikelen