Star Wars Day: lightsabers keren terug op Fortnite

fortnite viert starwars day
YOUTUBE

Vandaag is het 4 mei. Voor fans staat deze dag sinds 2011 bekend als Star Wars Day. Er werd voor gekozen voor “May the Fourth” omdat het een leuke verwijzing is naar “May the Force (be with you)”. Een citaat uit de bekende filmreeks.

Fortnite brengt geen nieuwe content in het kader van Star Wars Day. Er zijn wel elementen terug te vinden die vorig jaar op dezelfde dag terug te vinden waren. Toen organiseerde Fortnite een speciaal evenement om de release van de laatste Star Wars-film, The Rise of Skywalker, te vieren.

Outfits en lightsabers

Tot en met 6 mei kan je in Fortnite verschillende outfits en accessoires aanschaffen. Zo is het tot 6 mei mogelijk om opnieuw dezelfde outfit als Kylo Ren, Rey of Sith Trooper te dragen. Verder kan je in de in-game store ook verschillende lightsabers verkrijgen. Aan die lightsabers zijn mogelijk ook opdrachten verbonden, maar daar wilde Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, nog niet teveel over kwijt.

De lightsabers zijn voor Fortnite-spelers best nuttig. Het wapen kan schade toebrengen aan spelers en zelfgemaakte bouwwerken. Bovendien kan je met een lightsaber zo’n 30 kogels afweren. Het tijdelijke wapen is beschikbaar in vier kleuren. Verwijzend naar de vier personages: Luke Skywalker, Kylo Ren, Rey, en Mace Windu.

Succesvol

George Lucas
(bron: ISOPIX)

De eerste Star Wars-film verscheen in 1977 onder de naam Star Wars: Episode IV – A New Hope (Nederlandstalige versie: De sterrenoorlog). Wereldwijd bracht de film meer dan 1 miljard dollar op. Ondertussen maakte regisseur George Lucas al elf Star Wars-films. De laatste editie, Episode IX: The Rise of Skywalker, verscheen vorig jaar.

George Lucas was ook de bedenker van de Indiana Jones-films die hij samen met goede vriend Steven Spielberg maakte. Voor Lucas’ eerste Star Wars-film in 1977 was hij al rijk geworden door American Graffiti (1973), zijn tweede film ooit als regisseur.

Gesponsorde artikelen