Je gebruikt nog Internet Explorer? Slecht plan, zegt Microsoft-personeel

Je gebruikt nog Internet Explorer? Slecht plan, zegt Microsoft-personeel

Sommige mensen en bedrijven gebruiken nog per definitie Internet Explorer als browser. Volgens een personeelslid van Microsoft, die de browser indertijd lanceerde, is het tijd voor iets anders. De reden: cybersecurity.

‘De risico’s die u loopt als u Internet Explorer als standaaardbrowser gebruikt’, da’s de titel van een pamflet dat geschreven werd door Chris Jackson, één van de cybersecuritychefs bij Microsoft. Volgens hem moeten we op onze hoede zijn voor een technical debt, een technische schuld, zeg maar. De brief werd op een microsoft-forum gepubliceerd, schrijft Numerama.

Onveilig

Maar wat wil dat zeggen? Dat het tijd is dat je een internetbrowser zoekt die een beetje moderner is. De technische schuld is een beetje jargon uit de it-wereld. Het wil zeggen dat het op lange termijn veel meer kost om nu een gemakkelijkheidsoplossing te zoeken dan nu wat meer tijd te spenderen en direct een goede, duurzame oplossing te vinden. Met andere woorden: in plaats van nu bij je gratis Internet Explorer te blijven omdat dat makkelijker is, zou je beter veiligere software downloaden, zelfs als dat nu even vervelend is.

Dit is de beste browser.

Chris Jackson claimt dat bij het opstarten van Internet Explorer, Microsoft een zware technische schuld heeft opgelopen, met andere woorden: ze hebben veel shortcuts gemaakt. Slecht onderhoud en bugs zorgden voor een vergrotende technische schuld. Momenteel is Internet Explorer daarom een veiligheidsrisico.

Chrome dan?

Er bestaat wel degelijk een update voor Internet Explorer die de browser voor bedrijven veiliger maakt. Hij heet dan ook ‘Enterprise Mode’. Maar die wordt lang niet door iedereen gebruikt. Erger nog: als een bedrijf Internet Explorer als standaardbrowser heeft ingesteld, en ze maken een website vanop die computer, moet je developer omkunnen met webstandaarden uit 1999. U weet wel, de periode dat we allemaal nog met Paint werkten en msn gebruikten.

ZO kan je ook je incognito-zoekgeschiedenis terugvinden (of die van je lief).

Chris Jackson zegt dan ook zonder veel omwegen dat de concurrentie beter gerief in huis heeft. Chrome (Google) of Firefox (Mozilla) is veiliger. Chrome heeft dan ook nog eens het voordeel dat het compatibel is met alle Google-applicaties, ook op je Android-smartphone.

Natuurlijk kan je ook Microsoft Edge gaan gebruiken, die binnenkort geherlanceerd wordt met een Chrome-achtig model. Geen slecht plan, want de Google-zoekmachine heeft intussen 65 procent van de markt in handen.

pixabay

Gesponsorde artikelen