Left Right
scrollTop top

‘Minecraft’ en dus niet ‘Fortnite’ is de grootste game op YouTube, zelfs zeven jaar na z’n release


‘Minecraft’ en dus niet ‘Fortnite’ is de grootste game op YouTube, zelfs zeven jaar na z’n release

YouTube is een bron aan filmpjes van gamers, maar wie dacht dat ‘Fortnite’ daar alle records zou breken, heeft het bij het foute eind. Het is namelijk nog steeds ‘Minecraft’ dat de grootste game is op de videowebsite. 

Geen enkel spel is groter op YouTube dan Minecraft. Ook al is het spel ondertussen al zeven jaar oud, het blijft het populairste spel om video’s op YouTube over te maken. En zo laat het dus zelfs het extreem populaire Fortnite achter zich.

Minecraft

Minecraft moet het niet hebben van z’n prachtig uitgewerkte graphics, of z’n ingewikkelde gameplay. Nee, het is recht voor de raap en de graphics zijn, als deel van de charme van het spel, nog steeds aan de simpele kant.

In Minecraft bestaat alles uit kubusjes, waarmee je gebouwen, werelden en zelfs dieren kan bouwen. Er zijn verschillende spelmodi, waardoor er voor ieder wat wils is. En het leent zich, zo blijkt, perfect voor video’s op YouTube.

YouTube

De zogenaamde Minecraft-streamers zijn natuurlijk niet nieuw, al sinds het spel uitkwam in 2011 maken mensen video’s van hoe ze het spelen, de zogenaamde gameplay-video’s, of leggen ze uit hoe ze iets maken, wat in vaktermen dan omschreven wordt als tutorials.

Via deze video’s valt ook enorm veel geld te verdienen. Zo verdiende de gamer Daniel Middleton, op YouTube bekend onder de naam DanTDM, vorig jaar maar liefst 16,5 miljoen dollar (14,15 miljoen euro) door het spelen van Minecraft op YouTube. Met dat bedrag werd hij, en dus niet de grootste YouTuber PewDiePie, de bestverdienende persoon op de website.

Waar is Fortnite?

Maar waarom is het Minecraft en niet het spel van het moment, Fortnite, dat op YouTube het populairste is? Volgens Ryan Wyatt, de verantwoordelijke voor gaming content bij YouTube, aan de grote markt van de website. “Fortnite zorgde zeker voor een grote bijdrage bij de groei van gaming, maar Minecraft blijft wereldwijd onze grootste game. Fortnite is nog niet op elke markt gelanceerd.”

In bepaalde gebieden zijn andere games populairder. Zo zijn de mobiele games als Mobile Legends: Bang Bang en Arena of Valor bijvoorbeeld razend populair op YouTube in Azië, maar in het Westen is de wereld van de mobiele games nog steeds aan de kleine kant.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Fortnite

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…