Politie excuseert zich voor ‘pipo-briefje’ van agent

De Antwerpse politie biedt haar excuses aan voor een opmerkelijk briefje dat een agent schreef aan de eigenaars van een wagen die was beschadigd door vandalen. “Deze nacht heeft een pipo uw voertuig beschadigd”, stond daarin.

Bewoner Ahmed Ajettary uit de Zonstraat in Borgerhout trof het briefje gisterochtend aan onder zijn ruitenwisser en zette een foto ervan op Facebook. “Beste eigenaar. Deze nacht heeft een pipo uw voertuig beschadigd”, stond erin. “U dient ten burele Handelstraat te komen om een verklaring af te leggen dat u de schade erkent. Mvg. PZ Antwerpen City.”

Het briefje is wel degelijk echt, zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries aan Borgerhout TV. Ze stelt ook dat het taalgebruik niet strookt met de stijlregels van de Antwerpse politie. “Als politiekorps willen we ons distantiëren van het taalgebruik in deze brief en bieden we aan de ontvanger ervan onze excuses aan”, klinkt het. 

Nog elf andere slachtoffers van de vandalen kregen een brief onder hun ruitewisser. De betrokken agent wordt over zijn taalgebruik aangesproken en riskeert sancties.