Parket start onderzoek na hardhandig politieoptreden in skatepark

politiegeweld roeselare skater parket
EPA

Het parket opent een opsporingsonderzoek naar een incident aan een skatepark in Roeselare. Daarbij pakte een agent een man zonder mondmasker hard aan. De man kreeg een klap in het gezicht, pepperspray in de ogen en een knie in de rug.

Eerder leek het dat de skater een tiener was, maar de Krant van West-Vlaanderen meldt dat het om een man van 39 ging. De skater weigerde om zijn identiteitskaart te tonen en noemde de agent “nazi” en “fascist”. Daarna volgde de confrontatie. Het voorval tijdens de interventie werd gefilmd door aanwezige jongeren. Dat meldt onder meer de VRT.

“Er werd een pv opgemaakt en we zullen een opsporingsonderzoek starten naar de feiten”, laat het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, weten. “Er komt ook een intern tuchtonderzoek naar het gedrag van de agent.”

“Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef om een objectief onderzoek in te stellen”, reageert Kris Declercq (CD&V), burgemeester van Roeselare. “Ik zal dit nauw opvolgen. Ik wil iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Geweld en het niet respecteren van de regels is hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van corona zal enkel maar samen lukken.”

Man van 39 jaar

De 39-jarige Franky Vlieghe, die door de politie werd aangepakt, zegt aan de Krant van West-Vlaanderen dat hij door zijn aanvaring met de politie zit met twee gekneusde ribben, bloedingen aan de voorarmen, schaafwonden in het gezicht, de hals, de borststreek en op de knieën en twee brandende ogen.

In het bewuste skatepark is het dragen van een mondmasker verplicht voor wie niet aan het sporten is. Wie wel aan het skaten is, hoeft geen mondmasker te dragen. Vlieghe was naar eigen zeggen even aan het uitblazen toen de agent toekwamen in het skatepark. Vlieghe zegt ook dat hij er geen spijt van heeft de agent “nazi” en “fascist” genoemd te hebben.

(Clash tussen virologen en politici wordt grimmig: op het eind verliest ‘de politiek’, ondanks bizarre afdreiging.)

Gesponsorde artikelen