Populair gezelschapsspel ‘Dixit’ krijgt Disney Editie

Liefhebbers van gezelschapsspelletjes kennen ongetwijfeld Dixit. Er bestonden al verschillende uitbreidingen van het spel waarbij logisch denken én een goede kennis van je medespelers centraal staan. Maar nu komt er een bijzondere nieuwe versie.

De Belgische gezelschapsspelverdeler Asmodee heeft vandaag een nieuwe versie van Dixit aangekondigd. Het gaat om Dixit: Disney Editie en zoals de naam al doet vermoeden, gaat het dus om een versie waarbij Disney centraal staat.

Dixit: Disney Editie

In Dixit krijgt elke speler zes kaarten, waarbij iedereen om beurt een kaart moet afleggen. Daarbij moet de speler een tip geven (die mag een woord, een zin, een gebaar of een geluid zijn), die verwijst naar zijn, haar of hun kaart. De andere spelers moeten dan zelf een kaart afleggen die ook past bij de tip van de andere speler. Want daarna moet iedereen raden om welke kaart het gaat. Daarbij krijg je niet enkel punten wanneer je de juiste kaart kan vinden, maar ook wanneer je anderen op een dwaalspoor kan zetten.

Op de kaartjes staan mooie illustraties die je heel wat interpretaties kan geven. Maar nu komt er dus een bijzondere nieuwe editie die volledig in het teken zal staan van Disney. De tekeningen op de kaartjes van Dixit: Disney Edition houden allemaal verband met de wondere wereld van Disney en Pixar. De nieuwe Dixit: Disney Edition werd net zoals het originele spel ontworpen door de Franse kinderpsychiater Jean-Louis Roubira en bestaat uit 84 nieuwe Dixitkaarten die geïllustreerd werden door kunstenares Natalie Dombois.

Dixit is ontstaan uit mijn verlangen om spelers een verrassend avontuur te bieden in een fantasierijke en poëtische wereld. Elke illustratie in het spel biedt een kijkje in onze eigen dromen en met slechts één woord kunnen we dit droombeeld met iedereen delen”, vertelt Jean-Louis Roubira, bedenker van Dixit. “In de loop der jaren, en tot groot genoegen van onze spelers, heeft de wonderbaarlijke fantasie van verschillende illustrators allerlei nieuwe droomwerelden voor ons geopend. Dixit en het veelzijdige universum van Disney is dan ook een unieke match. Een magische ontmoeting die niet alleen deuren opent naar nieuwe creativiteit, maar ook veel spelers een verrijkende en betoverende spelervaring biedt.”

Dixit: Disney Edition is vanaf vandaag beschikbaar.

Meer
Lees meer...