Dit zijn de populairste Belgische nummers op Spotify in het buitenland

Belgische muziek is steeds populairder in het buitenland. Dat blijkt ook op Spotify waar Belgische artiesten vaak wereldwijd gestreamd worden. De streamingdienst deelde een lijst met de populairste Belgische nummers van de eerste helft van het jaar.

Lost Frequencies bereikte recent een mijlpaal door als eerste Belgische artiest ooit één miljard streams te behalen op Spotify. De Brusselse dj is ook al twee jaar op rij de populairste Belg op de muziekstreamingdienst. Het is dan ook geen verrassing dat hij ook hier helemaal bovenaan prijkt. In My Bones, de samenwerking met David Kushner, scoorde vooral in Polen, de VS, Duitsland en Nederland.

Dimitri Vegas & Like Mike

Op de tweede plaats vinden we Dimitri Vegas & Like Mike met hun herwerking van Mockingbird van Eminem. Daarvoor werkte het Belgische dj-duo samen met Fabry Ponte en Tiësto. Dimitri Vegas & Like Mike staan in totaal trouwens zeven keer in de top 25, vooral met heel diverse samenwerkingen.

Het podium wordt afgesloten door Barcelona92 van de Waalse rapper Green Montana, samen met de Franse rapper SDM. De track doet het goed in Frankrijk, België, Zwitserland, Canada en Marokko. 

Mustii, Amelie Lens, Charlotte De Witte en Hadise

Op de vierde plaats vinden we nog een opvallend nummer, want daar prijkt de Belgische inzending voor het meest recente Eurovisiesongfestival. Mustii bereikte met Before the Party’s Over dan wel niet de finale, hij scoorde wel een hit in Duitsland, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Op plaats 15 vinden we nog een Eurovisienaam met zangeres Hadise (Hayat Oyunu). Zij wordt vooraf gegaan door twee andere vrouwen. Amelie Lens (Breathe) en Charlotte De Witte (Roar) bewijzen zo de sterkte van de Belgische technoscène.

Bekijk hier de volledige top 25:

Belgische muziek Spotify
Spotify
Meer
Lees meer...