Lost Frequencies scoort eerste Belgische nr. 1 in Britse charts ooit

Met een nr. 1 in België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden en een top 3-plaats in Nederland, Spanje, Finland en Denemarken is Lost Frequencies onze nieuwste superster te noemen. Nu kan Lost Frequencies uitpakken met een primeur: de jonge dj en producer is de eerste Belg in de geschiedenis die een nr. 1 heeft gescoord in de Britse hitparade.

Het grote internationale succes haalt Lost Frequencies met zijn hitsingle Are You With Me. Het nummer klinkt als een zomerhit in de oren, maar bij ons kwam het nummer voor het eerst piepen in het najaar van 2014 en dat stond het succes niet in de weg. Are You With Me zette Lost Frequencies meteen op de kaart als een nieuwe figuur in de Belgische dancescene om rekening mee te houden, maar wie schuilt er nu eigenlijk achter Lost Frequencies?

Felix De Laet, aangenaam

Lost Frequencies is het pseudoniem van de Belgische 21-jarige producer Felix De Laet. De Laet komt uit een muzikantenfamilie, speelde vroeger piano met zijn broer en begon drie jaar geleden te spelen met zijn eerste MacBook Pro. Hij begon te experimenteren met het remixen van oude nummers of oude trends in zijn eigen producties. Are You With Me is dan ook geen origineel nummer van De Laet, maar wel kenmerkend voor zijn manier van werken.

Are You With Me werd voor het eerst op single gezet door de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin bij wie het nummer nog een heel traditionele ballade was.

Fijn weetje: ook de Vlaamse countryzanger Robby Longo die bekend werd door zijn deelname aan The Voice Van Vlaanderen nam al een versie van het nummer op.

Geen toevalstreffer

Ondertussen blijkt ook al dat Are You With Me geen toevalstreffer was, want de nieuwe single van Lost Frequencies is de huidige nummer 1 in de Ultratop 50 en staat ook al op de tweede plaats in Duitsland. Reality is deze keer een samenwerking tussen De Laet en de Nederlandse singer-songwriter Janieck Devy.

De Laet vertelde op Studio Brussel dat deze Britse nummer 1 nu heel veel deuren opent. Hij zit in de vaste playlist van BBC Radio 1 in de A-list (de lijst met de nummers die in hoogste rotatie staan en dus het vaakst gespeeld worden) , een lijst waarin ook Disclosure, Ed Sheeran, Muse, Mumford & Sons en Taylor Swift te vinden zijn.

De Laet krijgt nu heel veel aanvragen voor internationale optredens en ook de aanvragen voor remixes stromen binnen, zo vertelde de jonge Belg op Studio Brussel. Twee dagen geleden speelde Lost Frequencies nog op Summerfestival, maar wie hem nu nog in eigen land aan het werk wil zien kan dat enkel nog op Les Ardentes (10 juli) of de dag nadien op Beachland in Blankenberge.

Meer
Lees meer...