Eurovisiesongfestival: België met Mustii uitgeschakeld in de halve finale

België is er zaterdag 11 mei niet bij in de finale van het 68ste Eurovisiesongfestival. Mustii wist zich niet als een van de tien finalisten te plaatsen in de tweede halve finale. Nederland behaalde wel een finaleplaats

Na de Big Five – Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk –, organisator Zweden en de tien finalisten van de eerste halve finale, kennen we nu ook de laatste tien finalisten. Zo weten we welke 26 landen zaterdag zullen aantreden in de grote finale van het Eurovisiesongfestival.

Daarbij hoort ons land niet. Mustii, die eigenlijk Thomas Mustin heet, bracht een degelijk optreden van zijn lied Before the Party’s Over. Toch kreeg hij niet genoeg stemmen van de televoting in Europa, en de rest van de wereld. Zo haalt België voor het eerst in vier jaar niet de finale van het Eurovisiesongfestival.

Joost Klein

Meer vreugde was er in het Nederlandse kamp. Joost Klein mocht de avond afsluiten. Hoewel hij aanvankelijk was onder de indruk leek van het gebeuren, kreeg hij toch al snel de zaal mee. Het bleek voldoende voor een plaats in de grote finale.

De tweede halve finale leverde, net als de eerste, weinig verrassingen op. Zwitserland, een van de topfavorieten voor de overwinning, kreeg ook een ticket voor de finale. Daarnaast mogen ook Armenië, Griekenland, Israël, Georgië, Noorwegen, Estland, Oostenrijk en het verrassende Letland zich opmaken voor een nieuw optreden komende zaterdag.

Meer
Lees meer...