Repetitie van Joost Klein op Eurovisiesongfestival roept vragen op: Gaat hij alles nog aanpassen?

Volgende week is het tijd voor het Eurovisiesongfestival in Malmö. Voor ons land is Mustii al in volle voorbereiding voor zijn halve finale, maar ook onze noorderburen zijn al in Zweden om hun act te perfectioneren. Daarbij doet Joost Klein wel nog heel geheimzinnig. Velen denken dan ook dat hij zijn act nog volledig zal omgooien.

Het Eurovisiesongfestival komt er nu echt aan. Op 7, 9 en 11 mei barst de strijd los in het Zweedse Malmö en zullen verschillende landen strijden om de eindoverwinning. Gisteren zagen we al een video van de eerste repetitie van ‘onze’ Mustii en ook andere landen zijn al druk in de weer.

Ook Nederland had gisteren een eerste repetitie op de planning staan. Maar hoewel er van andere landen volledige video’s verschenen, zat er bij de beelden van Joost Klein toch een addertje onder het gras. Eentje dat bij fans alvast voor wat vragen en speculaties zorgt.

Europapa

Al sinds de release van Europapa in februari gaat het enorm hard voor de song. Zo werd de clip ondertussen al 21 miljoen (!) keer bekeken en steeg Joost Klein ook naar een vijfde plek bij de bookmakers. Ook op TikTok blijft het lied populair en onder elke video van het Eurovisiesongfestival wordt wel over Joost gesproken als “winnaar van het festival in 2024”.

Toch vroegen fans zich al snel af hoe het lied zich zou vertalen naar het grote podium in Malmö. Vorige week raakte al bekend dat de artiest twee van zijn beste vrienden, Apson en Stuntkabouter, zou meenemen. Sinds de repetitie van gisteren lijkt er al iets meer nieuws te zijn over de act. Althans, dat is wat Joost Klein ons wil doen geloven.

Geheime act

Gisteren verscheen er een korte video van zijn repetitie. Maar in tegenstelling tot andere landen, ging dat bij Joost om een volledig ingezoomde video. Dat wil zeggen dat hij sowieso nog enkele verrassingen in petto heeft.

Ook de fans geloven niet helemaal dat Joost al alles zou laten zien in een repetitie. Daarbij toonden sommigen zelfs al aan dat op de achtergrond de tekst “I even lost the visuals for this part. 34% completed” te lezen staat. Dat wil zeggen dat we in de eerste halve finale pas te zien zullen krijgen waar Joosts act echt naartoe gaat.

Het Eurovisiesongfestival is op 7, 9 en 11 mei te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...