Eurovisiesongfestival: Zo ging de eerste repetitie van Mustii (in doorzichtige broek)

Het was vandaag een belangrijke dag voor onze Eurovisiesongfestivalinzending Mustii. Hij stond vandaag voor de eerste keer op het grote podium in Malmö om zijn nummer mét outfit en staging te repeteren. Eerder liet de zanger al weten dat de staging geïnspireerd zou zijn op de videoclip en nu heeft hij dat ook bewezen.

We hebben voor de eerste keer een glimp gekregen van het optreden van Mustii op het Eurovisiesongfestival. De Brusselse zanger zal daar op donderdag 9 mei ons land vertegenwoordigen met zijn nummer Before The Party’s Over. Het nummer kennen we nu al enkele maanden, maar nu krijgen we ook zijn act te zien.

Mustii

Tijdens zijn eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival stond Mustii op het podium in een witte outfit. Het ging om een witte broek, die deels doorzichtig is en een wit hemdje. Onder dit hemdje – dat tijdens het optreden open hangt – draagt Mustii dan weer een top vol glinsterende steentjes die het doen lijken alsof zijn bovenlichaam glinstert.

De staging is heel simpel en lijkt zoals de zanger al beloofde op de videoclip. Zo zingt hij een deel van het nummer in een cirkel van microfoons, waaruit hij op het einde – wanneer het nummer openbarst en het koor van duizenden stemmen hem begeleidt – ontsnapt.

“Niet 100 procent tevreden”

Na afloop van zijn repetitie – waarbij hij zijn nummer drie keer kon brengen – was Mustii kritisch. “Ik voel me goed, en ben blij dat ik eindelijk hier op het podium kan staan”, vertelde Mustii aan HLN. “Maar het was een intense repetitie. Je krijgt maar een half uur, waardoor alles snel moet gaan. Ik heb mijn nummer drie keer mogen brengen en op basis van die performances hebben mijn team en ik heel wat notities gemaakt. Er zijn nog elementen die ik moet bijschaven, en dat zal op basis van dit document gebeuren. Zowel het technische als visuele aspect moet nog geüpdatet worden. Momenteel ben ik nog geen honderd procent tevreden.”

Later deze week zal Mustii nog een tweede keer kunnen repeteren, waarbij hij dus mogelijk enkele zaken zal aanpassen aan zijn optreden. Hoe het definitieve optreden eruit zal zien, krijgen we volgende week donderdag, op 9 mei, te zien tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival.

Bekijk hier enkele foto’s van het optreden van Mustii:

Bekijk hier een kort fragment van de act:

@eurovision Belgium has had its first rehearsal and it's a multiple mic-drop from @Mustii 🇧🇪 #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei in het Zweedse Malmö.

Meer
Lees meer...