Porsche integreert Apple Music: geen iPhone meer nodig

Porsche Taycan
Porsche

Het Duitse automerk Porsche integreert Apple Music in zijn nieuwste model: Porsche Taycan. Het is niet de eerste keer dat je Apple software kan terugvinden in een auto, maar wel als een alleenstaande app. Je heb je iPhone dus niet meer nodig om muziek te luisteren in de wagen.

Porsche, het Duitse automerk, gaat samenwerken met Apple voor zijn nieuwe automodel: Taycan. De Amerikaanse techgigant gaat Apple Music integreren in de nieuwe wagen. Je kan nu al in meerdere auto’s Apple CarPlay terugvinden. Dat is een systeem dat verbinding maakt met je iPhone en vervolgens een Apple gevoel uitstraalt op het centrale scherm van een auto.

Apple Music
Porsche

Apple Music

De komst van Apple Music is een absolute primeur voor Porsche. De app hoef je niet langer te koppelen aan je iPhone. Het automerk wil dat de samenwerking naadloos verloopt, zonder dat je je moet aanmelden of verbinding moet maken met je smartphone. De muziek die je afspeelt in de auto is exact dezelfde als die op je iPhone.

Het nieuwe model van Porsche is de eerste volledige elektrische auto die het automerk maakt. Een paar dagen geleden heeft het bedrijf de auto nog aan een zware test onderworpen. Zo legde het elektrische voertuig maar liefst 3.400 kilometer af in amper 24 uur tijd.

Zelfde ethiek

Zowel Apple als Porsche hebben dezelfde ethiek. Ze willen zoveel mogelijk privacy voor hun klanten. Als er reclameboodschappen zijn moeten die zo gericht mogelijk zijn, vertelt de CEO van Porsche, Klaus Zellmer, aan de website TechCrunch. Daarom wil het automerk niet samenwerken met Google of Android. Zij vragen namelijk te veel data van hun klanten.

Momenteel zijn er geen vooruitzichten voor een uitrol van Apple Music naar andere automerken. Als je aan het hopen was op een integratie met een toegankelijker automerk, dan is dat een domper op je feestvreugde. Begin dus maar al te sparen voor je nieuwe Porsche Taycan, elektrisch is nu eenmaal the way forward.

Gesponsorde artikelen