Left Right
scrollTop top

Premier League Darts: de verwachtingen


De verwachtingen zijn hooggespannen als het aankomt op Michael van Gerwen tijdens de Premier League Darts. Tot nog toe heeft deze darter drie wedstrijden gewonnen en er een verloren. Dat resultaat heeft Aspinall overigens ook bereikt, maar die staat wel net achter Van Gerwen op de ranglijst. Dat komt omdat de Nederlandse darter minder legs verloren heeft. Er kan nog van alles gebeuren tijdens de darts premier league. De uiteindelijke winst is nog voor niemand zeker, want er staan nog veel speelronden op het programma. Mighty Mike heeft vooralsnog de koppositie weer terug na de laatste winst op gastspeler William O’Connor.

Vijfde speelronde

De volgende speelronde neemt Van Gerwen het volgens het programma darts op tegen Michael Smith. Deze darter staat momenteel op de vijfde plek en wist in de vierde speelronde nog een nine darter te gooien. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd, maar de nummer 1 heeft toch een streepje voor. Gelet op de statistieken van eerder gespeelde wedstrijden ligt de winst dus bij Van Gerwen. Daar denken de bookmakers in elk geval ook zo over. Aspinall neemt het op tegen Peter Wright. De verwachting is dat Aspinall deze wedstrijd gaat winnen en dat heeft onder meer te maken met de tegenvallende resultaten van Wright. Hij won namelijk nog maar één wedstrijd tijdens de Premier League Darts en staat op een teleurstellende achtste plek van het klassement. De eerstvolgende speelronde is op 5 maart en wordt gehouden in de Westpoint Arena in Exeter. Een week later verplaatsen de darters zich naar de M&S Bank Arena in Liverpool.

Verdere verwachtingen

Er zijn tijdens de eerste fase van de Premier League Darts nog meerdere speelrondes te spelen. Na negen speelrondes verdwijnt de darter op de laatste positie uit beeld. De verwachting is dat Van Gerwen gewoon doorgaat naar de volgende ronde. Dat geldt ook voor Aspinall die uitstekend bezig is. Als de lijn zich zo doorzet, is de kans groot dat Gurney naar huis gaat. Die heeft tot op heden geen wedstrijd gewonnen. Weet Gurney het tij nog te keren dan maakt Wright nog wel eens kans om van het toneel te verdwijnen. Dat geldt echter eveneens voor Cross die net als Wright nog maar drie punten heeft behaald. Er kan in de volgende speelrondes nog van alles gebeuren. Dat maakt het ook zo spannend om de Premier League Darts te volgen. Er is namelijk nog niets zeker.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396