Preutser kan niet: Franstalige zender wil bikinidéfilé uit finale Miss België wegens “te bloot”

Preutser kan niet: Franstalige zender wil bikinidéfilé uit finale Miss België wegens “te bloot”

De Waalse tv-zender AB3, die als sinds jaar en dag de finale van Miss België uitzendt, wil dat het bikinidefilé uit de finaleshow in januari. Ze zouden die opvoering “te bloot” vinden.

Elk jaar paraderen de finalisten van Miss België tijdens de finale twee keer in bikini, één keer aan het begin van de show en na een eerste schifting met de overblijvende twintig in een defilé. Die laatste act wil de Franstalige zender AB3 eruit, omdat het anders “te bloot” wordt.

Say what? Ja hoor, de commerciële zender eist nu voor het eerst inspraak op de inhoud van Miss België. Mogelijk doen ze dat om de kijkcijfers de laatste tijd laag zijn. Zo haalde de vorige finaleshow in januari nog amper 130.000 kijkers op AB3.

“Nog geen zicht op”

Fox, dat de verkiezing in Vlaanderen uitzendt, wil het bikinidefilé wél uitzenden. Ook de finalisten zelf staan te springen om in hun zwembadoutfit rond te paraderen. “Het bikinidefilé is één van de leukste momenten uit de show”, klinkt het. “Het is zonde als dat zou verdwijnen.”

Ook is Darline Devos, de voorzitster van het Miss België-comité, niet van plan om de passage te schrappen. Vandaag hebben ze er bij Miss België “nog geen zicht op” of het bikinidefilé al dan niet zal doorgaan. Maar ze “hopen wel dat het uitgezonden wordt”.

Gesponsorde artikelen