Prison Break is terug, maar is het de moeite? Wij bekeken de eerste aflevering

Prison Break is terug, maar is het de moeite? Wij bekeken de eerste aflevering

Bijna 8 jaar is het geleden dat het vierde seizoen van Prison Break uitkwam, maar sinds gisteren is de reeks terug. Wij bekeken alvast de eerste aflevering en waren aangenaam verrast. De reeks blijft even ongeloofwaardig als vroeger, maar de personage fascineren nog altijd en de spanning is opnieuw te snijden. De tekst hieronder kan spoilers bevatten.

Het feit dat we Michael Scofield niet in beeld zagen sterven aan het einde van seizoen 4 heeft ons lang wakker gehouden, maar na acht jaar hadden we geen vervolg meer verwacht. Dat is er nu toch en het heeft alles wat je gewoon bent uit de eerste seizoenen. Wie die wat vergeten is, krijgt trouwens een korte terugblik aan het begin van de aflevering.

We kunnen alvast verklappen dat iedereen terug is, al zijn ze niet allemaal waar je ze zou verwachten. Lincoln is terug op het slechte pad, T-Bag is om een of andere vreemde reden vrijgelaten uit de gevangenis, C-Note heeft zich bekeerd tot de islam, Sara is hertrouwd en Sucre is nog steeds even enthousiast. Het is indrukwekkend om te zien hoe snel de acteurs, die in andere series vaak de mand vielen, terug in hun rol zitten.

Niemand is te vertrouwen

Het plot van het nieuwe seizoen is een beetje vergezocht en doet ook enorm denken aan seizoen 3 want het is opnieuw Lincoln die Michael uit de gevangenis moet gaan bevrijden, deze keer in Jemen. Alleen is nog helemaal niet duidelijk wat hij daar doet.

Wel lijken er opnieuw veel mensen belangen bij te hebben en zijn er duidelijk meer mensen die hen dood willen. Dat idee dat niemand te vertrouwen is en de personages altijd opgejaagd zijn, is weer volledig terug en zal de fans zeker aanspreken.

Negen afleveringen

Uiteindelijk is dat ook wat je moet verwachten van het vijfde seizoen van Prison Break. Even volledig opgaan in het spannende verhaal en de personages zonder te veel na te denken.

Hoe het verder zal lopen, moeten we nog zien want Prison Break zweeft soms een beetje op het randje en neigt dan toch naar iets te vergezocht. Maar naar de negen afleveringen die er zijn, blijven we zeker kijken, want we zijn er van overtuigd dat die zullen blijven boeien.

Gesponsorde artikelen