Probeer deze 11 heerlijke dips voor bij je apero

De zomer mag dan wel voorbij zijn, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen aperitiefjes meer gedronken mogen worden. En wat is er nog beter dan aperitieven? Het eten dat erbij komt kijken! Met deze 11 dips worden die heerlijke avonden onder vrienden nóg gezelliger.

1. Eén woord: KAAS!

Taste of Home

Kaas is de beste uitvinding ooit en als je hem dan ook nog eens in een dip kan verwerken, is het helemaal in orde. Met of zonder bacon, deze dip smaakt sowieso subliem.

2. Kaasdip met een twist

Taste of Home

Deze kaasdip wordt versterkt door het gebruik van artisjok. Het bereiden van de dip is heel makkelijk, maar neemt wel wat tijd in beslag. In principe gooi je gewoon alles samen en laat je het dan een uurtje sudderen op een laag vuur. Dit wordt sowieso een hit op jouw volgende feestje.

3. You guessed it: meer kaas

dadwithapan.com

En bier! De ideale combinatie, toch? Een dip die past bij die avonden waarop je met vrienden op je terras een paar pintjes drinkt en over het leven praat. Een heerlijk biertje, een Besos bijvoorbeeld, en deze dip? Hét recept voor een onvergetelijke avond.

4. Pesto met asperges en ricotta: een overheerlijke combinatie

taste.com.au

Deze dip met ricotta en asperge is een leuke variant van de normale pestodip. De asperge zorgt voor een speciaal smaakje en van de ricotta krijg je maar niet genoeg.

5. Als het wat gezonder mag: een crunchy groentendip

Taste of Home

Serveer deze dip met crackers en/of groenten voor het perfecte aperitiefhapje dat iets gezonder is, maar nog steeds ongelofelijk lekker.

6. Deze klassieker mag uiteraard niet ontbreken: guacamole

Taste of Home

Iedereen weet hoe je guacamole maakt en daarom is het ook een vaste waarde op heel wat feestjes. Nog een lekkere Besos dabei en het feest kan niet meer stuk!

7. Ook hummus moet van de partij zijn

taste.com.au

Hummus is in bijna elke winkel te koop, maar als je ’t zelf maakt, is het natuurlijk nog iets lekkerder. Dan steek je er namelijk extra liefde in, iets dat een fabriek gewoon echt niet kan. Aan hummus kan je altijd een beetje een eigen twist geven, dus experimenteer gerust met verschillende kruiden.

8. Iets meer de gastronomische kant op met deze baked spinach dip

Taste of Home

Het handige aan dit gerechtje is dat je er geen afwas aan hebt. Het brood waar je de dip in serveert, eet je namelijk ook gewoon op. Het ziet er bovendien zó lekker uit dat niemand eraan kan weerstaan. Minder voedselverspilling én minder afwas ?

9. Eentje voor frietenliefhebbers

myrecipes.com

Dit is zo’n dip die je een hele tijd op voorhand (best 24 uur) moet maken, maar de smaak is de inspanning volledig waard. Je eet de dip trouwens best met frietjes om hem helemaal tot z’n recht te laten komen. Ideaal voor een echte Belgische avond, dus. Een Besos, frietjes en een heerlijke dip. Wat wil je nog meer?

10. Met deze dip haal je zeker de overwinning

Taste of Home

Het heet dan ook niet voor niets de Championship Bean Dip, natuurlijk! Om te dippen kan je tortillachips gebruiken of bijvoorbeeld kleine toastjes of crostini.

11. De kers (of appel) op de taart

Southern Living

Deze dip is een beetje als een dessert. Je dient hem op met appelschijfjes of ander fruit en geniet ten volle van de heerlijke smaak. Het is de ideale manier om bijvoorbeeld een tapasavond of diner af te sluiten. Van dips tijdens de aperitief tot dips in het dessert.

Staat jouw (nieuwe) favoriete dip in deze lijst? Laat het ons dan zeker weten. Zorg er ook voor dat je altijd een paar flesjes Besos in je koelkast hebt staan, zo ben je altijd voorbereid op een gezellige avond, ook zonder dipjes.

Meer
Lees meer...