Prominente old school videogames die een comeback moeten maken

Geschreven met externe input.

Ben je een 90’s kid, dan heb je het grote geluk dat je vermoedelijk bent opgegroeid met old school videogames. Videogames die toentertijd nog niet zo old school waren, maar gewoon hetgeen wat je het liefste deed. Alleen, of met een grote groep vrienden. Toen videogames een begrip werden, waren ze niet meer weg te slaan uit de dagelijkse bezigheden van vele tieners en zeker ook wat volwassenen. Maar met de komst van high-tech mobieltjes en andere apparaten is de focus van videogames wat verschoven. Tijd om even de highlights van vroeger erbij te pakken en een lijstje op te stellen van videogames die het zeker verdienen of waarvan er geruchten zijn dat ze een comeback kunnen maken. Lees je mee?

Arena: Maze of Death
De real 90’s kid zal hem ongetwijfeld gespeeld hebben. In Arena: Maze of Death speel je een spel waarbij één personage zijn uiterste best doet om te voorkomen dat kwaadaardige plannen op de televisie verschijnen. Naarmate je door de levels rent, word je tegengewerkt door allerlei obstakels en vijanden die je kunt uitschakelen met verschillende wapens. Het was toentertijd al een videogame die zeer goed werd ontvangen, maar bedenk je eens in wat voor omgeving er gecreëerd zou kunnen worden met de technologische mogelijkheden van nu. Wat een leuk element zou zijn voor een comeback is het mogelijk maken van een multiplayer optie, waardoor je met vrienden door de doolhoven kan rennen om al je kansen te benutten. Grappig feit is dat je als speler in het spel zelf in 2026 speelde. Gezien we daar eigenlijk nog maar een paar jaar van verwijderd zijn, biedt het wellicht een mooie optie om daarop in te spelen en de game rond die tijd uit te brengen. Want zeg nu eerlijk, ook al zijn er zoveel andere online afleidingen te vinden zoals social media of een online casino, wie zit er nu niet op old school revivals te wachten?

Crystal Warriors
Over naar de tweede gouwe ouwe: Crystal Warriors. Een RPG-titel waar de makers meer dan trots op mogen zijn, omdat het ook een grote populariteit heeft gekend. Denk hierbij aan strategische gevechten met magische bewegingen en turn-based gevechten waarbij je monsters en vijanden kon verslaan. Het was echter exclusief voor de Game Gear en daardoor heeft het volgens ingewijden niet de echte populariteit gekregen die het verdiende. Daarom stellen wij nu voor dat het tijd is voor meer en zitten wij tomeloos te wachten op een comeback. Hoe leuk zou het namelijk zijn wanneer de multiplayer-modi het nu in het echt tegen elkaar kunnen opnemen met het creëren van feestjes, wat vroeger ook al een element was. Klinkt zeker iets voor deze tijd.

Silent Hill
Er gaan voor Silent Hill sowieso al wat geruchten de ronde dat dit eventueel wel een comeback zou kunnen maken in 2022. Eén van de meest gehoorde theorieën is dat Hideo Koijma een nieuwe game tot leven zou roepen, wat bij vele fans een vreugde doet opleven. Uiteraard zouden deze vermoedens eerst wat bewijzen aan zich moeten binden om voor waar aan genomen te kunnen worden, maar de geruchten zijn er in ieder geval.

Bioshock 4
Wat er dit jaar ook de ronde deed zijn geruchten dat Bioshock 4 verschillende spellen heeft laten lekken, om een buzz te creëren rondom deze populaire videogame van vroeger. Zo werd de geloofwaardigheid hiervan vergroot toen er zelfs nagebouwde logo’s de wereld in werden gestuurd, waarvan nog steeds niet helemaal is bewezen dat dit niet waar was. Het is dus niet helemaal van de baan dat deze videogame terugkomt en wij omarmen dit gerucht met beide armen.

Titanfall
Alhoewel er op Twitter is beweerd dat er absoluut geen remake zou komen van deze videogame, zijn er ook enkele tegengeluiden naar boven gekomen. Zoals het Twitter-account van Respawn liet horen behoort de videogame ‘Titanfall’ tot hun DNA en werd er niet helemaal ontkracht dat er hier een remake van zou komen. Er bestaat reeds een tweede installment van de game, maar op een re-release is het waarschijnlijk nog even wachten. Wie weet wat de toekomst brengt!

Twisted Metal
Ooit was de videogame Twisted Metal geïntegreerd met Sony, al hebben we dit na 2012 niet meer mogen zien. Toch zijn er wel wat geruchten die wat stof hebben doen opwaaien. Zo wordt er, naar verluidt, op dit moment een tv-show met Anthony Mackie gemaakt, wat natuurlijk een ontzettend mooie kans zou zijn om ook een remake van deze videogame aan te koppelen. De vraag is wel of deze videogame het in de huidige tijdsgeest ook zo goed zal doen, maar dat is een vraag die beantwoord kan worden bij het uitbrengen van de game.

Gex: Enter the Gecko
Grote kans dat je deze videogame niet helemaal had verwacht in dit rijtje, maar er zijn geruchten dat Gex de groene gekko een terugkeer zou kunnen maken in 2022. Er werd namelijk afgelopen december door Square Enix een nieuw handelsmerk uitgeroepen voor Gex, wat uiteraard genoeg reden was voor fans om te speculeren en verder te denken. Wellicht is het totaal uit z’n verband getrokken en was deze actie voor totaal iets anders bedoeld, maar voor de Gex-fans zou dit een droom zijn die uitkomt. Het is nu eenmaal een typische, klassieke videogame uit de jaren ‘90 die veel nostalgie kent.

Meer
Lees meer...