Rachael Lillis, de stem van Misty en Jessie uit ‘Pokémon’, overleden op 46-jarige leeftijd

De bekende stemactrice Rachael Lillis is afgelopen weekend in de Verenigde Staten overleden. Lillis is vooral bekend als de Engelstalige stem van de personages Misty en Jessie uit de Pokémon-franchise. Afgelopen mei was er bij haar borstkanker vastgesteld. Ze werd amper 46 jaar.

Het is Veronica Taylor die het droevige nieuws over Rachael Lillis bekendmaakte op het sociale medium X. Taylor werkte jarenlang met Lillis samen als stem van Ash Ketchum in heel wat series en films van Pokémon.

“Rachael was een buitengewoon talent, een helder licht dat door haar stem scheen, of ze nu sprak of zong. Ze zal voor altijd herinnerd worden om de vele animatierollen die ze speelde, met haar iconische optredens als Pokémons Misty en Jessie als de meest geliefde. Rachael was zo dankbaar voor alle genereuze liefde en steun die haar werd gegeven toen ze tegen kanker vocht. Het maakte echt een positief verschil. Haar familie wil je ook bedanken, omdat ze deze tijd nemen om privé te rouwen. Er wordt een herdenking gepland voor een toekomstige datum”, schreef Taylor. Lillis stierf zaterdag 10 augustus.

Verschillende Pokémon

Rachael Lillis begon eind jaren 90 als stemactrice. Niet veel later werd ze ingehuurd voor de Pokémon: The First Movie uit 1999. Daarvoor zou ze niet alleen de stemmen verzorgen van Jessie en Misty, maar ook van enkele Pokémon. Lillis is zo de stem achter onder andere Vulpix, Venonat, Goldeen en Jigglypuff.

Heel haar leven lang zou ze blijven werken voor de Pokémon-franchise, waardoor fans wereldwijd haar stem zullen blijven herinneren. Verder werkte ze ook onder andere voor Winx Club en anime zoals Genshiken en Hunter × Hunter.

Meer
Lees meer...