Pokémon neemt afscheid van Pikachu en Ash Ketchum

The Pokémon Company is zojuist met heel verrassend nieuws gekomen. In 2023 zal een nieuwe serie van Pokémon namelijk twee andere hoofdrolspelers hebben. Voor het eerst in 25 jaar zullen dat dus niet Pikachu en Ash Ketchum zijn.

Binnenkort eindigt Pokémon Ultimate Journeys: The Series, de reeks die momenteel loopt. Daarmee komt er ook een einde aan Pokémon-series met Ash Ketchum en Pikachu in de hoofdrol. We krijgen wel eerst nog even enkele specials rond de twee iconische personages die 25 jaar lang het gezicht waren van de reeks. Daarna gaat Pokémon verder met een nieuwe serie met twee nieuwe gezichten – Liko en Roy genaamd in Japan – in de hoofdrol.

Ash en Pikachu

Recent nog werd Ash eindelijk de beste Pokémon-trainer ter wereld door het winnen van de Pokémon World Coronation Series Masters Eight Tournament in de populaire serie. Daarmee konden we al enigszins voorspellen dat er mogelijk een einde kwam aan een lang hoofdstuk dat bij velen heel wat nostalgie zal oproepen. “Ash en Pikachu hebben veel avonturen, veel gevechten en veel boeiende en memorabele momenten gekend”, klinkt het in een speciale video van The Pokémon Company.

De speciale afleveringen waarin afscheid wordt genomen van het trouwe duo zijn vanaf 13 januari 2023 te zien op de Japanse televisie. In april 2023 gaat de reeks verder met een nieuw seizoen van Pokémon met de twee nieuwe hoofdrolspelers.

Meer
Lees meer...