‘Pokémon: The Arceus Chronicles’ krijgt trailer en releasedatum voor Netflix

Tijd voor wat nostalgie want vanaf 23 september 2022 kan je op Netflix terecht voor Pokémon: The Arceus Chronicles. Deze nieuwe animatiefilm brengt Ash Ketchum terug naar de Sinnoh-regio en in contact met de legendary Pokémon waar deze special naar vernoemd is.

Nadat Nintendo begin dit jaar met Pokémon Legends: Arceus een nieuwe game lanceerde, lag het voor de hand dat er een film zou volgen in hetzelfde thema. Het opvallende, en vernieuwende, aan dit Pokémon-spel is dat het je terug meeneemt in de tijd. Het speelt zich namelijk af in een periode waarin mensen en Pokémon nog niet in harmonie met elkaar samenleefden. Ook alle elektronische snufjes om bij te houden welke Pokémon je tegenkwam op je weg waren toen nog niet uitgevonden.

Arceus

De game is dan ook om die reden vernoemd naar Arceus. Deze legendary is namelijk volgens de verhalen de allereerste Pokémon ooit en op die manier ook de schepper van alle andere Pokémon in heel het universum, een soort PokéGod dus.

Datzelfde thema zien we ook terug in Pokémon: The Arceus Chronicles. Deze special is oorspronkelijk in Japan uitgebracht als vierdelige miniserie onder de naam Pokémon Journeys: The Series. Maar binnenkort komt de Engelstalige versie ervan dus als animatiefilm naar Netflix. Daarom zullen Ash, Goh, Dawn en Brock in de geschiedenis van de Sinnoh-regio duiken en kennis maken met de grote schepper Arceus. Ze zullen het daar ook moet opnemen tegen hun klassieke vijand Team Galactic.

Pokémon: The Arceus Chronicles krijgt zijn wereldpremière eind augustus op het 2022 Pokémon World Championships in Londen. Vanaf 23 september is de film voor iedereen beschikbaar op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Pokémon: The Arceus Chronicles:

Pokémon: The Arceus Chronicles verschijnt op 23 september 2022 op Netflix. Zoek je in tussentijd nog iets anders om te bekijken, check dan onze lijst met de 50 beste series.

Meer
Lees meer...