Pokémon lanceert kristallen Pikachu ter waarde van 20.000 euro

Pokémon bestaat dit jaar exact 25 jaar en dat moet gevierd worden. Een van de manieren waarop Nintendo dat jubileum in de verf wil zetten, is met een speciale luxecollectie in kristal. Het werkte daarvoor samen met het Franse bedrijf Baccarat en dat leverde drie items op. Het meest opvallende is een kristallen Pikachu van 30 centimeter die maar liefst 20.000 euro kost.

In 1996 kwamen in Japan de eerste twee games van Pokémon uit voor op de Game Boy. Ondertussen zijn we 25 jaar later en heeft de franchise nog niets aan populariteit ingeboet. Onder andere dankzij de razend succesvolle applicatie Pokémon Go, maar ook heel wat andere spellen, films, Pokémonkaarten en afleveringen groeiden Pikachu en co uit tot iconische figuurtjes.

The Pokémon Company wilde die verjaardag dan ook niet zomaar voorbij laten gaan en ging een samenwerking aan met het Franse luxemerk Baccarat voor het maken van een kristalcollectie. Het pronkstuk uit die collectie is ontworpen door de Japanse kunstenaar Hiroshi Fujiwara. Het gaat om een kristallen Pikachu die bestaat uit talloze facetten die het licht schitterend weerspiegelen. Het item weegt 8,3 kilogram en is zo’n 30 centimeter hoog. Wie het collector’s item in huis wil halen, moet daar wel 20.000 euro voor neerleggen.

Pikachu of Poké Ball

Wie minder geld wil uitgeven – of simpelweg geen 20.000 euro op overschot heeft – kan nog kiezen voor een van de twee andere items uit de collectie van Baccarat en Pokémon. Voor 350 euro kan je een kleine kristallen Pikachu aanschaffen van 14,5 centimeter en bijna 1 kilogram.

Nog iets goedkoper is de Poké Ball uit kristal met gouden accenten. Dit collector’s item is een kleine 7 centimeter in doorsnede, weegt 550 gram en kan van jou zijn voor ‘amper’ 320 euro.

Meer
Lees meer...